POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE (DAM)

Förhandstipset: Pia Sundhages landslag tar medalj i OS

Foto: Scanpix

I sommar så har Pia Sundhages landslag stora krav på sig då kraven är en medalj i OS. På den allsvenska upptaktsträffen så trodde många att laget klarar sitt mål. 
- Nu blir hövdingarna glada, sa assisterande förbundskaptenen Lillie Persson.

Efter den dramatiska 1-1-matchen mot Holland så är Sverige klart för Rio i sommar där OS väntar. Där ställs det hårda krav på Sverige som förväntas ta en medalj trots den hårda konkurrenten.

Under tisdagen så fanns Pia Sundhage på plats under den damallsvenska upptaktsträffen tillsammans med sin assisterande tränare Lillie Persson och pratade inför lottningen som sker i augusti.

- Jag ska åka till Rio och vara med på lottningen. Det spelar egentligen inte någon roll vilket lag som vi möter, då vi redan gått igenom ett stålbad för att komma hit. Vilken match som vi än spelar så måste vi vara väl förberedda för att ha en chans att slå det lag som vi möter, sa Sundhage uppe på scenen. 

Ledare, spelare och medierepresentanter fick också vara med och rösta på hur det skulle gå för Sverige i mästerskapet där många trodde på succé.
Hela 47,3 procent tror på att det blir medalj för svensk del, samtidigt som 3,6 procent har guldvittring inför sommaren. 32,7 procent gissade att Sverige får åka hem efter kvartsfinalen samtidigt som 16,4 procent trodde att det blir hemresa redan efter gruppspelet. 

- Jag vet några som blir lyckliga nu och det är hövdingarna som sitter här, sa Lillie Persson och pekade på SvFF:s ordförande Karl-Erik Nilsson och generalsekreteraren Håkan Sjöstrand precis nedanför scenen.  
- De har ju redan bestämt att det ska bli en medalj, sade hon och skrattade. 

Publicerad 2016-04-12 kl 13:29
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå