Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SVERIGE

Förlust men Sverige siktar på gruppseger: "Vi motbevisade de flesta i Sverige"

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

PARIS. Förlust mot Frankrike - ändå siktar Sverige på att vinna gruppen.
- Vi motbevisar de flesta i Sverige att vi är ett riktigt bra lag, säger Albin Ekdal.

Sverige förlorade med 1-2 mot Frankrike men gjorde ändå en bättre insats än vad många trodde på förhand. Själv anser flera av de svenska spelarna att man förtjänade att vinna och att det fina spelet nu gör att man ändå siktar på att vinna gruppen trots att man är tre poäng efter Frankrike.

Vad som helst kan hända. Vi kryssade mot Holland, gjorde två bra matcher och gjorde vårt jobb mot Luxemburg även om det var svårt och vi gjorde en riktigt bra match mot Bulgarien och vann med 3-0. Sedan kommer vi hit och gör en fantastisk match där jag tycker att vi inte ska ha ett kryss utan vi ska vinna den sett till målchanser. Det är klart att vi kan ta en förstaplats, det är den tron vi ska ha, sedan får vi se om vi kommer etta eller hamnar i play off. Det finns ett mål att ta oss vidare och det finns en tro på att ta sig vidare också. Då ska vi ge allt. Räcker det så räcker det. Det viktiga är att vi ger allt och försöker nå det målet, säger Durmaz.

Skulle det här spelet räcka till poäng mot Holland på bortaplan?
- Absolut. Gör vi som i dag mot Holland borta så tror jag att det räcker till minst en poäng.

Har vi underskattat er?
- Vi har en stark tro på oss själva, det känns som att den är större nu än vad vi hade innan det här landslaget kom till. Vi ska bara fortsätta så som vi gör. Vågar vi bara spela så som vi gjorde i dag och utvecklar det så kommer det att bli fantastiskt.

Albin Ekdal är inne på samma spår som Durmaz och menar att media trodde lite för lite på Sverige mot Frankrike.

- Vi var rejält nederlagstippade på förhand av samtliga er här så att jag tycker att vi gör en bra match, vi vågar, vi spelar bra fotboll, vi kombinerar oss fram till vassa chanser mot EM-finalisten, så det är en riktigt bra laginsats och jag är stolt över hela laget och tycker att vi motbevisar de flesta i Sverige att vi är ett riktigt bra lag, säger han.

John Guidetti:

- Många pratade ju om att vi skulle komma hit och bli utklassade. Jag tycker ju att vi skapade minst lika många farliga målchanser om inte fler, säger han.

- Vi förtjänade minst en poäng.

Vad betyder det för fortsättningen?
- Vi vet hur bra vi är och vi det var kul att se att vi vågade spela.

Se målen i matchen från Sporten-sändningen i spelaren ovan.

Publicerad 2016-11-12 kl 08:14

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER