Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Formstark Olsson tror inte på spel: "Svårt att byta ut "Anton" och Pelle"

Foto: Scanpix

Jonas Olsson

Först slog WBA Manchester United borta och sedan satte man stopp för Arsenals segerrad.

Jonas Olsson trivs:

- Efter en tyngre vår och sommar känns det riktigt bra, säger han till fotbollskanalen.se.

Svenska landslaget samlas under måndagen i Stockholm för två avgörande VM-kval: Österrike och Tyskland. Mittbacken Jonas Olsson landar med gott självförtroende efter 1-1 mot Arsenal och förra helgens seger på Old Trafford.

- Det har gått bra lagmässigt och det har känts bra även personligen i inledningen av ligan, säger Jonas Olsson som hade otur att få bollen på sig som ledde till 1-1 för Arsenal.

- Det är sådant som händer, men han gör det bra som skjuter på uppstuds.

Nöjd med 1-1?

- Ofta när vi gör det bra mot storlagen heter det att de gjorde en dålig match och därför är det skönt att vi tog poäng i dag och vi kunde ha vunnit.

Känslan inför VM-kvalveckan?

- Det är mycket som står på spel och det är så man vill ha det.

Under våren dippade både Jonas Olsson och WBA och det hängde lite med in i landslaget, men det är annat efter en stark start på ligasäsongen.

- Efter en tyngre vår och sommar känns det riktigt bra nu. Jag hade en del problem med hälsenan och det påverkade mig även om det inte är någon ursäkt. Det var en inflammation men det känns bra nu, säger mittbacken.

Jonas Olsson var fram till VM-kvalet mot Österrike i juni given i den svenska elvan men efter förlusten fick han plats på bänken och har fått nöja sig med inhopp efter det. Något han och Erik Hamrén snackat om.

- Vi har pratat regelbundet och det är klart att det är tråkigt att bli bortplockad men jag har inga synpunkter på att man byter i laget. Vi förlorade och det gick varken bra för laget eller för mig, säger Olsson.

Vad tror du om möjligheterna till spel mot Österrike och Tyskland?

- Det vet jag inte, men både Pelle och "Anton" gjorde det bra i de två senaste matcherna och det är svårt att byta ut dem.

Du är ändå i bra form?

- Det är naturligtvis skönt att jag känner mig bra om jag behöver vara redo.

Dina mittbackskollegor hade en tung helg, Antonssons Bologna släppte in fyra mål efter fem mot Roma innan dess och Per Nilssons Nürnberg släppte in fem – betyder det något?

- Nej, det är inte så viktigt, landslaget är något annat än klubblaget och de möter riktigt bra lag.

Publicerad 2013-10-07 kl 06:06
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons