POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
2v

Förre Blåvitt-stjärnan jagas av Kronofogden: "Hade ingen aning"

Foto: Bildbyrån

Förre IFK-stjärnan Elias Omarsson jagas av Kronofogden.
Anfallaren jagas för en skatteskuld på drygt 350 000 kronor, skriver GT.
– Det hade jag ingen aning om, men har det skett något fel så ska vi självklart fixa det, säger den förre Blåvitt-spelaren till GT.

Isländske anfallaren Elias Omarsson lämnade IFK Göteborg för holländska Excelsior sommaren 2018, men är nu föremål för den svenska Kronofogdens uppmärksamhet.

Omarsson krävs, enligt tidningen GT, på drygt 350 000 kr där den största delen handlar om obetalda poster på hans skattekonto. Han har inte heller deklarerat i tid och har därför blivit skönbeskattad och fått sitt ärende skickat från Skatteverket till Kronofogden. Myndigheten har genomfört en utredning men konstaterat att det saknas utmätningsbara tillgångar.

Omarsson själv är oförstående när han konfronteras med uppgifterna.
– Jag har ingen aning om vad det kan vara. Jag vet ingenting. Om det är ett misstag ska jag självklart fixa det. Vet du hur jag kan kontakta dem?, säger han till GT och uppger senare för tidningen att hans agent är in kontakt med Skatteverket för att reda ut frågan. 

IFK Göteborgs klubbdirektör Max Markusson:
– Det är första gången jag hör talas om det. Det är inget som har kommit till oss och Elias har inte hört av sig. Vi har självklart betalat in skatt för honom precis som vi gör för alla våra anställda.

Publicerad 2020-02-05 kl 11:59
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå