POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE (HERR)

Forsberg om sitt VM: "Glad och stolt över det jag gjort"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren ses höjdpunkterna från matchen.

SAMARA/STOCKHOLM. Stundtals ifrågasatt och utbytt tidigt mot England.
Men Emil Forsberg själv ser tillbaka på sitt eget VM med optimism.
- Jag är jätteglad och stolt över det jag gjort, säger han efter matchen.

Emil Forsberg kom till VM som Sveriges klart största stjärna. Bundesliga-proffset hade dock det stundtals svårt att få till det under mästerskapet och bortsett från åttondelsfinalen mot Schweiz där han sköt Sverige vidare, så har Forsberg fått genomgående relativt blygsamma omdömen för sina insatser. Efter mötet med Mexiko, då Forsberg fick låga betyg av Fotbollskanalen för sin insats, valde han att helt nobba intervjuer, trots att Sverige avancerat vidare efter klara 3-0.

Efter uttåget mot England (en match där han byttes ut efter 65 minuter) ombads Forsberg själv berätta om sitt VM.

- Jag kom hit och gjorde det jag blev tillsagd att göra. Jag är jätteglad och stolt över det jag gjort. Jag har ingen ånger över det. Jag har fått vara del av något helt fantastiskt. Sedan hade det varit optimalt om jag gjort fyra mål och fem assist. Men jag är jätteglad över det jag gjort och är stolt över det laget vi haft och det vi gjort tillsammans. Min egen insats är inget jag behöver gå in på så utan jag är mer glad och stolt över det jag fått uppleva, säger han.

Han berättar att förbundskapten Janne Andersson efter matchen berömde spelarna för deras mästerskap.

- Han sa det som jag tror att alla kände, att vi ska vara stolta över det vi gjort. Vi har skapat en ganska magisk sommar för hela Sverige och haft fantastiska moment. Det är det vi tar med oss, ingenting annat. Jag står här stolt, glad. Fått skriva historia. Det känns kul och något jag kommer bära med mig hela livet.

I samband med 1-0-målet blev Harry Maguire för svår för Forsberg. ”Foppa” förklarar att det inte var han som skulle markera försvararen.

- Jag står med min man (Sterling), det var inte jag som hade honom (Maguire). Han är 20 centimeter längre än mig så jag vet inte vad jag ska göra.

Publicerad 2018-07-07 kl 19:37
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå