POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE
6d

Forsberg talar ut: "Att jag lämnade samlingen hade inget att göra med att jag blev utbytt"

Foto: Bildbyrån

Emil Forsberg lämnade Sveriges senaste landslagssamling och händelsen blev uppmärksammad.
Nu talar mittfältsstjärnan ut om varför han lämnade Blågult.
- Jag har alltid anpassat mig till landslaget, säger mittfältsstjärnan till Expressen.

I Sveriges senaste landslagssamling spelade Emil Forsberg från start mot Rumänien, men i mitten av andra halvlek blev mittfältaren utbytt.

Då såg han märkbart irriterad ut och efter matchen kom uppgifter från Aftonbladet om att "Foppa" skulle lämna landslagssamlingen i vredesmod.

Dagen efter förnekade först landslagschefen Stefan Pettersson uppgifterna, men senare samma dag kom beskedet att Forsberg skulle lämna samlingen på grund av skada.

I en intervju med Expressen talar nu Forsberg ut för första gången sedan den uppmärksammade händelsen och berättar att han inte ångrar sin irritation när han blev utbytt.

- Nej, det gör jag inte. Att jag lämnade samlingen senare hade inget att göra med att jag blev utbytt. Jag fick behandling för ljumskarna vid sidlinjen efteråt och jag och Janne hade även innan samlingen snackat om att vi fick se hur det skulle bli med två matcher för mig.

"Foppa" menar att beslutet att lämna enbart hade att göra med en tidigare skada han haft problem med. Trots det spelade han match med klubblaget Leipzig fem dagar efter att han lämnat Blågult.

- Det var väl heller inte så konstigt för det var ju planen, det var ju därför jag inte spelade mot Norge för att riskera något. Sedan stod jag över kvartsfinalen i cupen omgången efter på grund av ljumskarna, så inget av det var konstigt.

För Expressen berättar Forsberg att det är "givet" att han kommer till nästa landslagssamling och att relationen med förbundskaptenen Janne Andersson, som har uppgetts var infekterad, är bra. Däremot får "Foppa" en roll i landslaget, som han inte är van vid.

- Vi har en bra relation, en proffsig relation. Sedan finns det saker som han vill göra annorlunda och som jag vill göra annorlunda. Det är fotbollen, så är det ju. Men jag har alltid anpassat mig till landslaget. Kolla på den roll jag har där och den jag har i Leipzig så är det en enorm skillnad, säger han.

Nästkommande matcher för Blågult i EM-kvalet är mot Malta och Spanien, den 7:e respektive 10:e juni.

Publicerad 2019-05-18 kl 08:32
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå