POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE
1v

Förslaget - lås in Zlatan-statyn: "Kan vara en vecka - kan vara 30 år"

Foto: Bildbyrån.

Zlatan Ibrahimovics staty har vält och blivit flyttad. 
Nu vill Malmös Moderatledare Torbjörn Tegnhammar låsa in statyn. 
- Vi säger tills vidare. Det kan vara en vecka. Det kan vara ett år. Det kan vara 30 år, säger Tegnhammar till Sydsvenskan

Zlatan Ibrahimovics staty, som i oktober i fjol blev invigd på Stadionområdet i Malmö, blev efter flera vandaliseringar i helgen avsågad, vält och flyttad för reparation. Detta i svallvågorna av att Ibrahimovic blivit ny delägare i Hammarby. Ännu är det dock oklart var statyn ska stå efter att den reparerats. 

Malmös kulturkommunalråd Frida Tollmyr (S) uttalade sig efter att statyn hade vält om att statyn ska stanna i Malmö, men öppnade samtidigt för att statyn kan flyttas till en annan plats i staden. 

- När det gäller en flytt inom Malmö får tiden utvisa vad som händer. Men jag har aldrig sagt att den aldrig kan flyttas inom staden. Om statyn flyttas ska det vara utifrån sakliga argument, vi kan inte vika oss för vandalism. Hade det varit en skola som vandaliserats hade det aldrig förväntats av oss politiker att vi skulle lägga oss platt och bara stänga den, sa hon till Sydsvenskan då.

Nu uttalar sig även Malmös Moderatledare Torbjörn Tegnhammar om statyn. Han berättar att Moderaterna har landat i att statyn, efter reperationen, inte ska placeras på Stadionområdet igen. Detta med anledning av att partiet vill undvika en "vandaliseringskultur".

Tegnhammar berättar att Moderaterna i stället vill att statyn efter reperationen ska låsas in och magasineras. Detta på obestämd tid. 

- Vi behöver invänta den tid när statyn inte längre utgör en splittrande faktor. Vi säger magasinering tills vidare. Zlatan kanske gör ett annat vägval. Då återfår statyn sitt rätta värde, säger Tegnhammar till Sydsvenskan och fortsätter:

- Vi säger tills vidare. Det kan vara en vecka. Det kan vara ett år. Det kan vara 30 år. 

Från Malmöbor har det sedan tidigare ställts krav kring var statyn ska stå via ett initiativ med en namninsamling om att Zlatans staty ska flyttas till Stockholm. Det är däremot något som först kan tas upp i Malmös kommunstyrelse närmare mars. 

Södra Teaterns, i Stockholm, vd Samuel Laulajainen uttalade sig också i dagarna om att han gärna ser Zlatan-statyn på Mosebackterrassen i Stockholm. 

Publicerad 2020-01-08 kl 21:08
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå