Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SVERIGE

Fortfarande osäkert med Iran-matchen: "Jobbar intensivt med att lösa en del frågor"

Foto: Scanpix

Landslaget är på plats. Nu ska bara motståndet få komma också. Med tre dagar kvar hänger träningslandskampen mot Iran fortfarande löst.
- Vi hoppas ju. Det här är mer än en fotbollsmatch, säger förbundskapten Pia Sundhage.

Sverige ska möta Iran på Gamla Ullevi på torsdag. Är det tänkt.

Men med tre dagar kvar till match rådde fortfarande stor osäkerhet kring om den iranska truppen skulle tillåtas att åka till Sverige, vilket Fotbollskanalen tidigare har berättat.

Härom dagen hade den svenska ambassaden i Teheran ännu inte fått in några visumansökningar och någon bekräftelse på att matchen blir av gavs inte heller på måndagskvällen.

- Det jag kan säga just nu är att vi jobbar för att matchen ska spelas. Vi jobbar aktivt och intensivt med att lösa en del praktiska frågor, säger Håkan Sjöstrand, generalsekreterare på Svenska fotbollförbundet.

Under tiden fick det svenska landslaget hålla första träningen i ovisshet om huruvida det blir match eller inte på torsdag.

- Det är ju inte optimalt. Det är vår sista samling i år, så det är klart att jag gärna vill se det som ett avstamp inför EM nästa år, säger förbundskapten Pia Sundhage, som tidigare sa till Fotbollskanalen att det fanns en plan A, B och C ifall matchen inte blir av.

- Men det är klart att vi hoppas på spel. Det här handlar om mer än bara fotboll.

Sportsligt sett är det ingen märkvärdig match, Iran är rankat som nummer 55 i världen. Men symbolvärdet vore desto större, konstaterar de svenska spelarna.

För snart tio år sedan, 2007, skulle Iran möta Tyskland i Berlin men ställde in med kort varsel. Matchen mot Sverige skulle därför bli det iranska damlandslagets första någonsin i Europa.

- Vi har fullt fokus på att matchen ska bli av. Det vore intressant att möta dem, säger Manchester City-mittfältaren Kosovare Asllani.

- Förhoppningsvis får de åka hit. Det är klart att det hade varit stort, med tanke på kvinnors rättigheter och så. Man vill ju att alla som vill ska få spela fotboll.

Oavsett hur det blir med Iranmatchen väntar en landskamp mot Norge, på bortaplan i Kristiansand, på måndag. Den matchen blir garanterat av - men är inte heller den helt okomplicerad.

- Att möta Norge blir väldigt bra. Nu har ju de ingen förbundskapten så vi hamnar ju i lite tokiga situationer, säger Pia Sundhage.

- Men det här gänget är väldigt bekymmerslöst, så vi gör det bästa utav det helt enkelt.

Publicerad 2016-10-17 kl 19:26
SVERIGE

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER