Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Fotbollförbundet nobbar Schwarz

VM-hjälten Stefan Schwarz vill göra som Jonas Thern och Roland Nilsson och bli tränare. Därför sökte han Svenska Fotbollförbundets tränarutbildning, men nobbades av förbundet.
– De ser inte det jag har upplevt på planen, säger Schwarz till Sportbladet.

Svenska Fotbollförbundets tränarutbildning är uppdelad i tre olika nivåer, bas, avancerad och professionell nivå. Stefan Schwarz sökte den senare med kursstart januari 2010, men fick nobben av förbundet. Den före detta mittfältsstjärnan hade för lite tränarerfarenhet jämfört med de andra sökande.
– Det är synd att de har sina krav, att de inte ser till det jag har upplevt på planen, säger Schwarz till Sportbladet.

Men enligt Svenska Fotbollförbundet går tränarerfarenhet och instruktörmeriter före spelerfarenheter, oavsett hur framgångsrik spelarkarriär man har haft.
– Vi är helt överens om att Schwarz saknar en bit tränarerfarenhet, säger gruppledaren på förbundet Per Widén.

Förbundet är ändå villigt att hjälpa Stefan Schwarz att få de erfarenheter som behövs för att kunna söka utbildningen igen till 2010. Trots det kommer troligtvis inte Schwarz att söka igen.
– Man kan nog lära sig något av utbildningarna, men jag har en tydlig bild av hur jag ska göra. Med den internationella fotbollskulturen jag har varit med om är det inga problem, säger Stefan Schwarz till Sportbladet.

Publicerad 2009-11-12 kl 11:53
Annons
Annons
Annons