Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
10å

Fotbollkanalens betyg: Sverige-Grekland

Ingen

Zlatan Ibrahimovic

UT 71. Målet var av världsklass. Ett väggspel med Henrik Larsson och sedan ett skott i bortre krysset. Efter en ganska stillsam insats på planen så krönte anfallaren kvällen på ett mäktigt sätt. Man måste undra hur hans knä är? Han sänkte Grekland med sitt mål och bröt äntligen en lång räcka matcher utan mål i landslaget.

Olof Mellberg

Stabil och säker. Släppte inte mycket. Hamnade i trångmål efter dålig Alex-pass annars nästan felfri. Nickade undan farligt en gång efter vasst grekiskt inlägg. Vågade kliva fram även när det inte var fasta. Utan honom i stöt får Sverige det svårt att gå riktigt långt i EM.

Mikael Nilsson

Klart vassast i backlinjen. Släppte inte många förbi sig och hade alltid en tanke med vad han gjorde med bollen.

Fick till en del bra samspel med Ljungberg. Försökte sig på något skott och klev fram ofta och högt och uppträdde med självförtroende,

Christian Wilhelmsson

UT 78. Klart en av Sveriges farligaste vapen framåt tills skadan som ser ut att stoppa honom från spel i EM. Visst borde han chippat in 1-0 när han missade men annars var det ofta från hans dribblingar som de svenska chanserna skapades. Verkade ha formtoppat rejält och därför är skadan tung.

Anders Svensson

En av Sveriges bättre spelare som hela tiden försökte göra något med bollen. Slet och sprang för att hålla ihop det defensiva arbetet. Bjöd på nta öppnande passningen och hade ett riktigt bra skott tätt över efter. Även hörnorna var rätt bra. Slog en del öppnanden passningar.

Henrik Larsson

Vilken arbetsinsats av den snart 37-årige anfallaren han var med i förspelet till bägge målen. Dessutom ledde han laget med sitt kloka löpande, sina one-touchs och att ständigt visa vilja och attityd. Såg ut att vilja gå av men körde ändå 90 minuter.

Daniel Andersson

Inledde försiktigt och gjorde vad han skulle. Inte för att det hände så mycket framåt, men fyllde verkligen sin roll till fullo. Slog bort någon svår långboll och tappade bollen i ett farligt läge, men detta kan ha varit hans revansch.

Fredrik Ljungberg

Spang och utmanade mycket och hela tiden. Borde gjort mål när han blev frispelad av Henrik Larsson men Petter Hansson räddade honom med att skicka in returen. Alltid nyttig i offensiven men hjälper inte till riktigt lika mycket bakåt. Ändå visade han att han håller.

Andreas Isaksson
Närmast att passera honom var Petter Hansson på nick. Annars sattes han inte satt på så många prov. Parerade ett tungt skott på slutet av första halvlek och var med även i andra halvlek. Utstrålar ingen samma säkerhet som när han var i toppslag men det kanske kommer med den här nollan.

Niclas Alexandersson
UT 74. Slog bort en del passningar och hade svårt mot Karagounis. Höll på att orsaka ett baklängesmål när han slog en svår pass till Mellberg. Ingen av "Alex" bättre matcher, verkade obekväm som back. Försökte fylla på i offensiven bakom Wilhelmsson. Gick av när han inte kunde springa mer.

Petter Hansson

Knäade in 2-0 efter lite kalabalik. Hade annars en av sina tyngre aftnar i landslaget. Slog bort bollar, kom fel i nickdueller och skapade missförstånd med Isaksson när han släppte en boll. Fick en smäll direkt i starten när Charisteas gick in med dobbarna och greken blev varnad.

Ingen

Spelade för kort tid för att betygsättas: Fredrik Stoor, Johan Elmander, Markus Rosenberg

Publicerad 2008-06-10 kl 23:39
Annons
Annons
Annons