Andreas Isaksson reagerar efter 2-3-förlusten

Kvalet mellan Sverige och Portugal är till ända, här är våra betyg:

Ingen

Zlatan Ibrahimovic

Kaptenen klev fram och visade världsklass när det behövdes som mest. Två mål - men Ronaldo gjorde hattrick på Friends och fyra totalt i dubbelmötet. Trots Ibrahimovics styrkedemonstration var avancemanget långt borta. Det dröjde också till efter paus innan 32-åringen gnistrade till. I första halvlek var han sällan ett offensivt hot utan valde oftast att möta bollar istället för att gå i klinch med starka Pepe och Bruno Alves. Lyckades inte hitta många kombinationer med medspelarna. Inga tydliga tendenser i samarbetet med Elmander.

Anders Svensson

Ersatte Rasmus Elm och visade omedelbart hur trygg han är med bollen. Precisa passningar, korta som långa. Starkt att vinna flera dueller med Ronaldo. Tog ett "taktiskt gult" i en kontring.

Kim Källström

En helt okej match av Kim som kämpade och vann dueller på mittfältet. Slarvade med fasta situationer i den första halvleken men tog revansch när han i den andra slog hörnan som Zlatan gjorde 1-1 på.

Andreas Isaksson

Kan inte lastas för Portugals tre kontringsmål där han hamnade ensam med Ronaldo. Höll Sverige kvar i matchen med ett par fina räddningar före pausvilan. Spred många utsparkar. Nära en trea.

Sebastian Larsson

Hade Ronaldo på sin kant i den första halvleken och fick då ta ett defensivt ansvar och hjälpa Mikael Lustig. Det gjorde han ganska bra. Men offensiven blev lidande. I den andra halvleken skiftade Ronaldo kant och då borde "Sebs" offensiv blivit bättre, men det blev den aldrig. Hade ett jätteläge att göra 1-0, men missade frispelningen från Zlatan.

Rasmus Elm (ut 45)

Favoritspelare hos Hamrén som återigen fick spela från start. Gjorde det okej defensivt men slarvade med passningsspelet som vanligtvis ska vara hans starka sida. Gick ut i halvtid.

Mikael Lustig

Gjorde en okej match defensivt men sämre framåt. Hade okej koll på Ronaldo i den första halvleken. De gånger Lustig kom fram offensivt var inläggen alldeles för dåliga.

Mikael Antonsson

Otacksam match där de båda mittbackarna främst fick försvara sig mot Portugals omställningar. Upphävde offsiden vid Ronaldos andra mål. Bitvis svaga uppspel.

Per Nilsson

Varken Per Nilssons eller Mikael Antonssons styrkor är snabbheten. Mot Portugal och mot Cristiano Ronaldo blev man oerhört sårade vid Portugals snabba omställningar.

Martin Olsson

Bra i den första halvleken. Bra offensiv och många anfall kom till via vänsterkanten. Sämre i andra när han fick Ronaldo på sin kant. Hamnade ofta på efterkälken och Ronaldo gjorde tre mål men Olsson kan inte lastas för alla. Hann dock inte alls med vid Ronaldos första mål.

Johan Elmander

Stundtals stark i duellerna, inte minst med Bruno Alves. Men slet förgäves. Lyckades inte hitta samspelet med Zlatan Ibrahimovic överhuvudtaget och var inte nära att göra mål. Otajmad i löpningarna. Fixade däremot den viktiga frisparken som forwardskollegan dundrade in till 2-1. Som anfallare bör man kunna skapa mer än vad Elmander lyckades med.

Alexander Kacaniklic
Favoritspelare hos Hamrén och det var ett tag sedan Kacaniklic gjorde en bra landskamp. Märkligt att han fick 90 minuter i Lissabon och ännu konstigare att han fick 82 minuter på Friends. Skapade ingenting i en match där Sverige måste ösa på framåt.

Publicerad 2013-11-19 kl 23:30