Fotbollskanalens betyg - Ekdal hör hemma i landslaget

Sverige

Sverige besegrade Makedonien med 1-0 efter mål av Alexander Kacaniklic. Matchhjälten fick högst betyg av fotbollskanalen.se.

Alexander Kacaniklic (ut 80)
Respektlös. Vågade utmana och gjorde det bra. Fortsätter att göra bra landskamper. Bäst på planen. Nickade in 1-0-målet och hade ett skott i ribban. Bra samarbete med Zlatan Ibrahimovic. Drog sig flera gånger in centralt och skapade fina ytor åt Oscar Wendt.

Zlatan Ibrahimovic
En av planens bästa spelare, men borde ha gjort mål. Då hade betyget blivit högre. Snygg framspelning till Alexander Kacaniklics mål. Är ett ständigt hot och kommer att vara livsviktig mot Österrike.

Oscar Wendt
Bra offensiv och fin vänsterfot. Vågade ta initiativ och följa med i anfallen. Bör absolut vara ett alternativ i matcher mot sämre motstånd, när man ska föra spelet. Bra brytning i första halvlek när en motståndare var helt fri.

Albin Ekdal
Bra match. Visade att han hör hemma i en svensk landslagstrupp. Klok, bra passningsspel och ett gediget försvarsarbete.

Kim Källström
Vann det centrala mittfältet tillsammans med Albin Ekdal. Gjorde ett väldigt bra jobb och sprang mycket. Några misslyckade frisparkar. Vill se mer av hans fina vänsterfot.

Andreas Granqvist (ut 74)
En lugn dag på jobbet mot ett Makedonien som inte imponerade offensivt. Spelade stabilt. Högerback i den andra halvleken och svarade då för en fin brytning när Per Nilsson gick bort sig.

Jonas Olsson (ut 89)
Precis som Granqvist hade Jonas Olsson inte så mycket att göra. Utmärkte sig inte, men gjorde heller inte bort sig. Viktigt för självförtroendet att försvaret höll tätt bakåt.

Jimmy Durmaz (in 74)
Väldigt piggt inhopp. Tog för sig och vågade utmana. Visade bra attityd. Är ett bra alternativ att byta in i VM-kvalet om man ska göra mål.

Andreas Isaksson
Sattes inte på några prov. Gjorde det han skulle.

Mikael Lustig (ut 45)
Höll tätt på sin kant men borde ha kunnat följa med i fler anfall, speciellt med tanke på det svaga motståndet. Spelade bara i den första halvleken och det lär bero på att han är given i VM-kvalet mot Österrike.

Sebastian Larsson (ut 74)
Bra defensiv. Sprang och kämpade, men hotade inte med sin fina högerfot. Gick ut efter 74 minuter – lär starta i VM-kvalet mot Österrike.