Fotbollskanalens betyg - fyror för succéinhopparna

Sverige

BERLIN. Tyskland lekte länge med Sverige, men slappnade av och då gjorde svenskarna match av VM-kvalet.

Till slut 4-4 (3-0) efter tidernas drama - och här är spelarbetygen:

Nöjda svenska spelare efter 4-4 i VM-kvalmatchen mellan Tyskland och Sverige (grupp C) på Olympiastadion i Berlin på tisdagskvällen. Foto: Anders Wiklund / SCANPIX

Fem

Fyra

Kim Källström

IN 46. Bidrog med kraft och ambition på det svenska mittfältet, och även om att dettill viss del handlade om att Tyskland slog av på takten så visade han klassen. Låg bakom bägge assisten till Sveriges reduceringar och fick fart på matchen.

Alexander Kacaniklic

IN 46. Ville, vågade och kunde när han väl kom in. Visst, matchen var i pprincip avgjord men han såg till att ta tag i bollen och hålla i den, och skapade ändå en del eget spel och samspelade med Zlatan. Såg med assist till att matchen levde på slutet.

Zlatan Ibrahimovic

Befann sig i ingemansland större delen av första halvlek i det tvåmannaanfall som Hamrén skickat ut. Väldigt få bollar och möjligheter och gav ett uppgivet intryck. Stärkte sig rejält efter paus när Sverige fick mer tillfällen till spel och nickade in 4-1 snyggt. Var då inte sällan farlig framåt.

Rasmus Elm

Efter en svag första halvlek där han hade svårt I det defensiva jobbet och sällan kom åt bollen så ryckte han upp sig efter paus och krönte det med 4-4. Ändå är det en bit kvar till den Elm som ska kunna dominera ett mittfält med att vinna bollar och fördela dem.

Tre

Johan Elmander

Löpte, slet och försökte men det är så uppenbart att han är långt från formen. Fotskadan från i våras fortsätter att hämma honom och han kunde omöjligt göra sig rättvisa när Sverige var utspelat. Blev bättre och fixade viktiga 4-3.

Mikael Lustig

Under första halvlek ven det rätt rejält kring honom och då räcker inte Lustig till, tyvärr. Hamnade fel och förlorade dueller och han måste höja sig eller så måste han få konkurrens. Gjorde 4-2 snyggt och var nära 4-3.

Två

Andreas Isaksson

En prövning i målet och redan efter två minuter hade Thomas Müller två lägen varav ett gick i stolpen. Rätt chanslös på de fyra målen och han räddade snyggt på friläge direkt efter paus och tog något långskott.

Andreas Granqvist

Halkade i samband med första målet men en mittback är naturligtvis inte nöjd efter fyra insläppta. Okej för att mittfältet också ska försvara och det brast, totalt sett så klickade inte försvarspelet hundra men det blev starkare.

Jonas Olsson

Inledde med att slå bort en passning och det var varierande kvalitet på uppspelen. Fick det tufft när tyskarna lekte sig fram både på kanterna och rakt igenom det svenska försvaret och det rasslade in mål. Betydligt starkare efter paus och bidrog till lyftet.

Sebastian Larsson

UT 79. Det är inget snack om att han gör mer än sitt dagsverke jobbmässigt, men här räckte han inte till i den första halvleken. Tufft motstånd mot Lahm och det var osäkerhet med bollen de få gånger han hade den. Spelade upp sig i andra halvlek.

Ett

Pontus Wernbloom

UT 46. Kom précis som mittfältskollegorna aldrig in I matchen under den första halvleken. Hann knappt ens med att vara fysisk och varken han eller Elm fick bollen under kontroll.

Samuel Holmén

UT 46. Jokern till höger fick en otacksam uppgift mot Müller och Boateng som fullständigt ägde honom. Hade en av Sveriges få chanser när han valde att skjuta själv från distans.

Behrang Safari

Fick kliva in när Martin Olsson var sjuk och det var tydligt att han inte spelat mycket på sistone. Han var ägd av Boateng och Müller och hade även svårt att få kontroll på bollen. Precis som övriga svenskar gjorde han en starkare andra halvlek.

Spelade för kort tid för att betygsättas: Tobias Sana (In 79).

Publicerad 2012-10-16 kl 23:40