Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Fotbollskanalens betyg - Jakob Johansson bäst på plan

Foto: Scanpix

CHIANG MAI. Sverige slog Nordkorea med 5-2 efter straffar, 1-1 (0-0) vid fulltid.

Förutom den inofficiella VM-titeln så fick Hamrén se två vassa debutanter.

Här är fotbollskanalens spelarbetyg:

5

4

Jakob Johansson

UT 84. Mogen, vårdad och läste spelet flera gånger och bröt uppspelen. Satte sedan i gång den svenska offensiven. En klassinsats. Hade även ett tungt skott som kunde inneburit 1-0.

3

Pär Hansson

Svarade för en straffräddning och såg till att en nordkorean fick ändra sig mitt i ansatsen och chippen gick över. Visade flera gånger att han är bra med fötterna.

Erton Fejzullahu

UT 64. Gjorde Sveriges spelmål mycket snyggt. En iskall knorrning betydde 1-1. Hade ytterligare ett snyggt volleyavslut i första halvlek som dock gick rätt på målvakten. I övrigt löpte han med samspelet med Hysén var varierande.

Pierre Bengtsson

Plus för raiderna och viljan på vänsterkanten. FCK-backen uppträdde med stort självförtroende och stärkte garanterat sina möjligheter.

Tobias Hysén

Delaktig i 1-1 genom att pressa målvakten bra. Krigade matchen igenom och skapar en del bara genom sin press och sitt sätt att läsa spelet. Tydligt att han inte är i fullt matchslag men ändå viktig. Bra straff i straffläggningen.

Pontus Jansson

Lugn, trygg och placeringssäker. Slog bort någon boll för mycket men det är en mittback med mycket spelsinne. Skoningslös från straffpunkten när han avgjorde matchen.

Anders Svensson

Som vanligt stabil och spelade utan större bollpress. Det gav honom utrymme att styra spelet på ett bra sätt och han är så viktig i dessa matcherna där mer oerfarna spelare ska få chansen. Inledde straffskyttet med en säker straff.

Jiloan Hamad

Varvade riktigt bra prestationer med mer ojämna insatser. Det hände för emellanåt lite konkret sett till hur mycket han fick ha bollen men han vågar. Var inblandad i den snyggaste svenska kombinationen som slutade med att Fejzullahu sköt på målvakten. 

2

Adam Johansson

UT 86. Stark i första halvlek, svagare i andra, delaktig i snyggt svenskt förspel till Erton Fejzullahu. En insats som cementerar honom bakom Lustig.

Daniel Majstorovic

Stabbig i löpningarna men var bra med i duellerna där han mer var nära spelarna. Han är oerhört stark och kan läsa de flesta lägen. Grym straff till 2-0.

Simon Thern

UT 73. Vill oerhört mycket men hade inte marginalerna med sig i passningar och försök att ta sig förbi sin gubbe. Väger lite för lätt och tappar en dueller på grund av det.

1

Spelade för kort tid för att betygsättas: Victor Claesson (IN 64), Robin Quaison (IN 73), Ivo Pekalski (IN 84), Erdin Demir (IN 86).

Publicerad 2013-01-23 kl 14:16
Annons
Annons
Annons