Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

FOTBOLLSKANALENS BETYG: Durmaz bäst i klassen

Foto: Scanpix

Jimmy Durmaz

Jimmy Durmaz imponerade mest i Sverige i den oavgjorda matchen mot Ryssland.

Efter 0-1-underläge och en missad straff ordnade Sverige 1-1 mot Ryssland i EM-kvalmatchen på Friends Arena.

Kokorin gjorde 1-0 och Sebastian larsson missade en straff - och då hade det inte ens hunnit gå en kvart av kvalmötet mellan Sverige och gruppfavoriten Ryssland.

Det är andra raka krysset i EM-kvalet och Sverige har nu spelat fem raka tävlingsmatcher utan vinst  för första gången sedan 1995.

Här är betygen på de svenska spelarna:

Jimmy Durmaz
Gjorde sin bästa landskamp och var kreativ och dynamisk på mittfältet. Redan efter 13 minuter fixade han en straff efter ett bra genombrott med fantastiska dribblingar. I den andra halvleken låg han bakom kvitteringen med en perfekt framspelning till Toivonen.

Andreas Granqvist

Hade fullt sjå att kämpa med jätten Dzyuba och det var inte lika stabilt som mot Österrike. Tveksam i samband med det ryska ledningsmålet. När han vågar kliva fram blir det farligt. Klart bäst i backlinjen.

Andreas Isaksson

Hade svårt att klara Aleksandr Kokorins välplacerade skott vid närmsta stolpen till 0-1. Förutom några tveksamheter med spelet med fötter så var han stark och såg till att vinna dueller i luften och på marken.

 Pierre Bengtsson

Stora problem med både Shatov och samspelet med Bahoui. Slog bort några enkla bollar när han sattes under press. Skapade väldigt lite framåt. Hade problem med skada efter en timme men körde på och blev bättre.

 Mikael Antonsson

En tam nick gav upphov till den spelvändning som Ryssland gjorde 0-1 på. Övertygar inte men det hängde här mycket på att det svenska mittfältet inte fångade upp de ryska anfallen.

 Martin Olsson

Var i det närmaste upphov till ryskt 0-2 när han sålde sig en feltajmad rush. Inte alls lika stark som i tidigare landskamper och offensivt kom ofta han och Zengin fel. De få inlägg han slog gick snett och av hans tidigare frejdighet syntes inte mycket. Nära underkänt.

 Kim Källström

UT 87. Sliter och krigar och blixtrar till med några djupledsbollar. Stod för ett par bra fasta situationer. Hade svårt att stänga till ytan framför backlinjen där Kokorin fick härja fritt.

 

Sebastian Larsson
Hade ett gyllene läge att göra mål efter bara 13 minuter när Sverige fick straff. Men straffen var svag och Akinfeev räddade. I den första halvleken hade ”Seb” tillsammans med Källström svårt att stänga den centrala ytan och Kokorin fick briljera. Det blev bättre i andra halvlek.

Nabil Bahoui
UT79. Gjorde sin första tävlingslandskamp. Började, precis som hela laget, bra men gick ner sig efter Sebastian Larssons straffmiss. Kämpade och slet utan att uträtta så mycket.

 

Ola Toivonen
UT 57. Gjorde en bra sak: mål. Målet var snyggt. Men sedan hade Toivonen svårt att komma tillrätta. Hade ett bra läge efter bara två minuter efter en fin framspelning av Zengin, men missade. Skadade sig och tvingades utgå efter 57 minuter.

Erkan Zengin
Gjorde succé mot Österrike men var inte lika framgångsrik mot Ryssland. Gillade att hålla i bollen lite för mycket, speciellt i inläggssituationer då lagkamraterna redan hade tagit löpningar. Men svår match mot ett motstånd som har starka kanter.

Johan Elmander
IN 57. Ersatte skadade Toivonen och visade att han är en bättre bollmottagare. Men skapade inte så mycket. Kom in i ett läge där lagen såg ut att vara nöjda med en poäng var.

Publicerad 2014-10-09 kl 22:40
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons