Fotbollskanalens betyg efter segern i Dublin

Sverige

DUBLIN. Här är fotbollskanalens betyg på de svenska spelarna efter matchen mot Irland på Aviva Stadium.

Ingen

Sebastian Larsson
Springer han än? Rev sönder öppna sår i den irländska folksjälen. Ska bara kvittera när han är helt fri framför mål efter en halvtimmes spel. Sedan var det som om han blommade ut efter missen och hjälpte Lustig att lugna ned McClean
och Wilson på vänsterkanten. Springer och river inför 1-1 och försöker hela tiden hitta lösningar med anfallarna. Var nära att nå fram på Zlatans pass strax före 2-1-målet.

Anders Svensson (UT 68:e)
Men herregud. Anders "Lionel" Svensson. Firade att bli Sveriges meste landslagsspelare - tillsammans med Thomas Ravelli - på 143 landskamper med att vara just Anders Svensson och en smula Van Persie.

Löpningen, tajmingen och skottet till 2-1 tystade ett land. Även fint inspel till Sebastian Larsson inför 1-1 som gjorde att Sverige kunde flytta fram i anfallet samt många smarta inspel av 37-åringen.

Alexander Kacaniklic
Sprang sig in i matchen med ett självförtroende som smittade av sig. Ligger bakom ett jätteläge efter en halvtimme. Lugnar ned och räds aldrig möjligheten att hitta lägen för att utmana.

Zlatan Ibrahimovic
Mästaren har en tanke bakom allt. Och har även förmågan att förvalta sina tankar till verklighet. Underbar framspelning till Svenssons 2-1.
Lika fantastisk framspelning till Sebastian Larsson som borde gett 1-1 i första - en kombination som även var nära att ge 2-1 i andra halvlek.

Johan Elmander (UT 92)
Här är vi säkra. Han springer än. Hade väl inte vunnit en nickduell när han flög fram och nickade in kvitteringen. Hade flera bra chanser i övrigt och slet Elmanderskt. '
Även viktig i sättet att hålla boll och få upp laget efter 2-1-målet.

Andreas Isaksson
Stabil. Bra att hålla skott från McClean i inledningen av andra halvlek.Överspelad när Keane kom fri inför 1-1 och såg lite passiv ut då han förmodligen var rädd för att orsaka straff och frilägesutvisning.
Bestämd i det faktum att han inte ville ge sig ut på farliga luftfärder i kamp med irländska spelare vid hemmalagets fasta situationer.

Per Nilsson
Klarade sig betydligt bättre än mittbackskollegan Antonsson - framför allt i luftrummet. Såg nästan majästetisk ut i andra halvlek.
Det letade sig visserligen in några riktigt svaga uppspel för 30-åringen. Men som skrivet - han bibehöll ändå ett lugn och var någon att hålla i hand efter 2-1-målet.

Martin Olsson
Tempot passade Norwich vänsterback. Såg enormt rutinerad ut i sitt spel samtidigt som han öste på åt alla håll. Täckte skott, tog initiativ om än något virrig stundtals. Exempelvis när han bjöd

motståndaren på snabb omställning efter drygt 70 minuter.

Mikael Lustig (UT 63:e)
Ja, det är det här med svenska högerbackar och Dublin. Men det som först såg ut att gå vidare på den gamla inslagna Östlund-vägen ändrade plötsligt riktning när Lustig hittade Elmander
inför 1-1-målet. Lustigs olustigt feltajmade bakåtnick låg bakom 1-0 men det var ett vackert och precist inlägg som var nyckeln till kvitteringen.
Onekligen plågad av skadan och hade svårt mot Damien Duff-kopian James McClean i framför allt inledningen och spelade fel ett par andra gånger som höll på att bli ödesdigert.

Albin Ekdal
Sjätte landskampen för 24-åringen. Det gick undan med Irlands mäktiga press. Gjorde oftast vad man kräva med att avlasta och försöka lugna ned, men tappade alltför mycket boll.

Adam Johansson (IN 63:e)

Kom in vid ställningen 2-1 efter en dryg timmes spel för den haltande Mikael Lustig. Lugnt första ingripande - och forsatte så.

Pontus Wernbloom (IN 68:e)
Ersatte mäster Svensson efter 68 minuter. Uppdrag att stänga matchen men såg lite kall ut när han bjöd på några tama passar i inledningen. Viktig att ha vid fasta situationer.

Mikael Antonsson
Mardrömslik start på Aviva Stadium och borde ha fått undan bollen innan Keane rakade in 1-0. Såg "Lillen" Eklund-plågad ut just då men 32-åringen fick sedan lite andrum.
Han hade tufft med Long och Keane och deras minst sagt stabbiga instick. Även svårt med uppspelen i sin tionde landskamp.