Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Fotbollskanalens betyg på Sverige - många underkända

VALLETTA. Sveriges VM-chanser lever efter ett självmål.
Men 1-0 (0-0) och en svag match mot Malta skrämde inte konkurrenterna – men tre poäng var viktigast.



Här är fotbollskanalens spelarbetyg:

Olof Mellberg

Återigen en stark defensiv insats, inte sällan var det han som räddade upp svenska misstag. Fick en smäll på näsan efter att ha skallat ihop med Cohen men kom igen. Vilken ledare han är på planen och utan honom hade Sverige vägt lätt.

Johan Elmander

UT 85. Efter urladdningen mot Ungern blev det en helt annan match för Elmander. Mycket mindre ytor att löpa på och det innebar också att chanserna blev färre. Är ingen riktig avslutare och trots några chanser inget mål, även om cykelsparken var snygg.

Kim Källström

Vill mycket. Kan mycket. Men får inte alltid ut det och matchen mot Malta var precis sådan, även om hans hörnor skapade några av Sveriges bättre lägen. Hade flera skottläggen men det strandade på backar eller på stolpen. Slet och gav aldrig upp.

Daniel Majstorovic

Skötte sina defensiva uppgifter även om han inte sattes på så svåra prov. Hela tiden ett hot när han flyttade fram på fasta situationer. Dessutom visade han lite attityd och vilja när Sverige verkade vika ner sig i jakten på ett segermål.

Zlatan Ibrahimovic

Framspelningen till Kim Källströms stolpskott visade hans kunnande. Även om lagkaptenen glimtade till så är han en bit från toppformen. Borde dödat matchen när han blev frispelad. Tog en frispark och sköt den långt över. Fick kliva ner på mittfältet när Svensson gick av.

Andreas Isaksson

Var med de gånger Malta frestade med skott. Svår match med många kontringar men spelet med fötterna funkade hyfsat. Han och Safari fick inte samspelet att stämma och det blev farligt då, men han höll nollan och gjorde sitt.

Tobias Hysén

IN 58, En injektion direkt när han kom och fick till framspelning och skott utanför. Hade även ett friläge och en nick som han borde ha satt men bägge gick (otroligt nog) utanför målramen. Men han vågade ta de viktiga löpningarna in i straffområdet och bjöd på frispelning av Zlatan – och lyfte Sverige.

Samuel Holmén

UT 58. Efter en fin match mot Ungern var Holmén anonym mot ett betydligt svagare Malta. De gånger han var inblandad hände inte mycket. Trögt. Svagt. Idéfattigt. Faktiskt konstigt att han fick vara kvar en knapp timme och hans ersättare visade det.

Behrang Safari

Nervös och omständlig under lång tid även om han växte in i matchen. Blev helt korrekt varnad efter att ha blivit uppsnurrad. Var en säkerhetsrisk och kom inte fram så mycket som behövts förrän på slutet av matchen.

Anders Svensson

UT 71. Inte alls lika vass och involverad som han brukar vara. Försvann i trängseln på mittfältet när Rasmus Elm och Samuel Holmén klev inåt för att lämna plats åt ytterbackarna. Hade även lite svårt med bollkontrollen.

Mikael Nilsson

Inte i stöt, slog borta bollar och inlägg och en missad pass höll på att bli dyrbar, men Mellberg räddade honom. Tvekade över att gå framåt. Slog ett vasst inlägg som Hysén nickade över men det var ingen stark insats av ytterbacken.

Rasmus Elm

Inte vän med bollen i denna landskampen heller. Förlorade för många dueller och skapade för lite. Sökte sig in i planen och det gav inget. Ett rappt och långt kast gav en chans men det var en svag landskamp och det var förvånande att han fick spela hela matchen.

Spelade för kort tid för att betygsättas: Marcus Berg, IN 71, Sebastian Larsson, IN 85.

Publicerad 2009-09-09 kl 20:30
Annons
Annons
Annons