Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Fotbollskanalens betyg på Sverige - Mellberg femstjärnig

BUDAPEST. Sveriges VM-hopp lever efter 2-1 (1-0) mot Ungern och återigen var det Zlatan Ibrahimovic som frälste landslaget på slutet.
Landslaget gjorde en fantastisk match men var nära att slarva bort det.
Då slog Ibrahimovic till.

Fotbollskanalens spelarbetyg:

Olof Mellberg

Vilket viljemål av Mellberg. Mittbacken slet sig fri och tryckte in 1-0. Var faktiskt nära att styra in ytterligare mål. Magnifik i backspelet och förlorade inte många dueller och klev in tufft när det krävdes. Varnad på slutet efter konstig situation.

Johan Elmander

UT 75. Bara ett mål saknades för att kröna hans insats. Målet mot Finland måste ha gett honom en injektion av självförtroende. Han torterade ungrarna med sina löpningar och vann mycket. Tyvärr klaffade inte alltid samspelet mellan honom och Ibrahimovic, för då hade Sverige avgjort matchen.

Kim Källström

En grymt stark insats. Vann dueller, slog crossar och löpbollar och hans vänsterfot är alltid ett farligt vapen. Hade ett skott tidigt som borde ha gått på mål, men sedan var det hans hörna som ledde till 1-0 och bara ribban stoppade honom från 2-0. Otrolig glidtackling i slutskedet där han visade försvarsklass.

Zlatan Ibrahimovic

Historien upprepar sig. Han sprang in 2-1 på slutet och hela det svenska laget exploderade. Annars tydligt att Barcelona-stjärnan inte är i toppform och att han och Elmander inte hittar varandra helt. Visst, lagkaptenen stod för en del fina ingripanden och skapade lägen. Men han har mer i sig och borde kanske löpa mer. Växte in i matchen i andra halvlek och hade ett bra skott.

Tre

Daniel Majstorovic

Inte lika dominant som han har varit i landslaget det senaste året men han och Mellberg stoppar allt i luften och det mesta på marken. Hade problem några gånger när han avvaktade för mycket. Ett gott betyg att Ungern skapade så lite.

Behrang Safari

Basel-backen hade svårt att kliva fram i början men bakåt var det inte mycket som kom förbi. Ju längre matchen gick ju mer klev Safari fram och han växte i takt med att det funkade. En av hans räder ledde till ribbskott och sedan ett tungt Zlatan-skott och hans andra halvlek var strålande.

Anders Svensson

Ihop med Källström så tog Svensson oftast hand om motståndarna centralt. Tyvärr varnad efter en sen glidtackling men det verkade inte hämma honom. Kanske inte så stark i det offensiva spelet men någon måste ju ta ett ansvar för försvarsspelet.

Samuel Holmén

UT 86. Borde avgjort matchen när han sköt över på inspel från Nilsson. Svagt. Gjorde annars det han var inne för: sprang i djupled och vann dueller. Bjöd även på en del fina spelsekvenser. Tuffa kamper med Dardai som blev varnad en gång och utbytt i pausen.

Två

Andreas Isaksson

Sattes egentligen inte på några riktigt svettiga prov förrän straffen som Huszti slog in säkert bakom honom. Annars räddade han när klubbkamraten Dzsudzsak sköt och var bra med på kontringsbollar som han rensade.

Mikael Nilsson

Nickade undan en hel del av de ungerska inläggen. Brast lite i uppspelen och det var en missad ”Nisse”-passning som gjorde att Anders Svensson var tvungen att gå in tufft och blev varnad. Var hela tiden oroligt när Dzsudzsak utmanade honom och Nilsson har gjort bättre landskamper.

Rasmus Elm

Stod för den ungerska straffen när han tryckte till Dzsudzsak Verkar lite tagen av allt matchande och gjorde enkla missar och kom inte in i matchen. Men han växlade det med riktigt vassa insatser som när han klev runt och hittade Elmander vid första stolpen eller chippade fram Safari. Hans långa inkast var också hela tiden farliga.

Ingen

Spelade för kort tid för att betygsättas: Marcus Berg, IN 75, Tobias Hysen, IN 86.

Publicerad 2009-09-05 kl 22:00
Annons
Annons
Annons