Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
10å

Fotbollskanalens betyg: Ryssland-Sverige

INNSBRUCK. Sveriges EM-äventyr är över efter att man blivit utspelat av Ryssland. Att förlusten stannade vid 2-0 (1-0) kan Lars Lagerbäck tacka Andreas Isaksson och rysk oskärpa.
Därmed blir det svensk midsommar för Zlatan & Co i stället för revanschmöte med Holland.

FFFF: Andreas Isaksson

Visade återigen att han håller hög klass. Visst, två bollar passerade honom men då var han chanslös efter snabba spelvändningar. Däremot gjorde Isaksson en rad fina parader där de svettigaste var en på efter en nick sedan skottet gått i ribban och när Fredrik Stoor nära passerade honom. Det var inte i mål som det bras.

FFF:

Fredrik Ljungberg

Lagkaptenen stod upp och försökte få till ett annat spel. Han är långt ifrån lika bra som när han härjade på Arsenals kant men med den attityden, viljan och bristen på respekt kom Sverige långt. Han gjorde sitt yttersta och låg bakom en del chanser.

Olof Mellberg

Kanske en av Sveriges bästa spelare under EM. Mittbacken var återigen starkast i den svenska backlinjen som gång på gång blev översprungen av ryska spelare. Oftast fick han in en tå eller ett huvud. Fast kring målen gick det för snabbt och då utnyttjade ryssarna de överlägen man skapade.

FF:

Fredrik Stoor

Succén mot Spanien blev mer okej mot Ryssland. Han och Johan Elmander hade svårare. Hamnade ganska ofta under press vilket ledde till svaga uppspel. Efter paus klev han fram mer när Sverige jagade ett mål och hittade in med inlägg.

Petter Hansson

Hade precis som Mellberg en otacksam match mot kvicka och vassa ryssar. Gav ett pressat intryck i ganska många lägen och var inte stabil. Hängde till viss del ihop med att mittfältet inte fungerade. Krigade som vanligt men brister lite i tekniken.

Zlatan Ibrahimovic

Hämmad av sitt knä, det var uppenbart. Saknade det där drivet i vissa lägen. Han bjöd till med en del offensiva räder men detta var hans sämsta match i EM och då tappade Sverige. Hittade inte samspel med vare sig Larsson eller Elmander.

Kim Källström

IN i 56:e. Kom in med en dryg halvtimme kvar. Han försökte verkligen förändra det svenska spelet med någon crossboll eller med att ta avslut. Fick kanske för lite tid under för många spelsystem för att verkligen kunna etablera sig.

F:

Johan Elmander

Slog bort alldeles för många bollar och skapade inte tillräckligt framåt. Hade dessutom svårt i det defensiva arbetet. Spelade upp sig efter en svag första halvlek men totalintrycket kan inte vara annat än underkänt.

Daniel Andersson
UT 56:e. Efter två starka insatser hade MFF:aren svårare mot Ryssland. Slet, krigade och sprang en massa men fick alldels för sällan kontroll på bollen och något vettigt uträttat. Fick också kliva av när Lagerbäck vill spetsa offensiven.

Anders Svensson

Var det sista landskampen? Om så var fallet var det ingen höjdare till avslutning. Svensson hade det tufft på mittfältet och även om han aldrig gav tappt blev det för lite uträttat framåt och defensiven var inte hundra.

Henrik Larsson

Mattades betänkligt under matchen och även om han hade bästa chansen med en nick i ribban var det ingen stormatch av Larsson. Tyvärr. För han har mycket spel i sig men fick inte till det.

Mikael Nilsson
UT i 79:e. Den ofrivillige vänsterbacken hade ingen rolig match mot Ryssland. Visst, han spelade upp sig och fyllde verkligen på men alltför ofta blev han bortgjord och det var efter hans misslyckade fri spark som det blev 2-0.

Spelade för kort tid för att betygsättas: Marcus Allbäck

Publicerad 2008-06-19 kl 00:27
Annons
Annons
Annons