Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Fotbollskanalens betyg: Veteraner i topp – Dorsin och Safari i botten

CESENA. Erik Hamrén inledde med en förlust.
Ett B-betonat Italien slog Sverige med 1-0 (1-0) och även om det nya svenska spelsystemet glimtade till återstår mycket jobb.

Här är fotbollskanalens spelarbetyg:

Olof Mellberg
Träningsmatch och kamp om ett inkast. Då visade mittbacken den vinnarskalle som tagit honom långt. Gav verkligen allt i dueller och även om hans uppspel är av varierad kvalitet är han en tillgång förutom om Erik Hamrén vill ha mittbackar som kan och vill kliva fram med bollen. Veteranen var även riktigt uppretad på domaren Damir Skomina.

Anders Svensson
Långa stunder var han riktigt vass och stod för flera begåvade och öppnande bollar, även om en del slogs för hårt eller svårt. Visst tröttnade han och det blev väl snurrigt i det svenska laget och spelet i takt med bytena. Ändå var det oftast han som stod för eller hade del i de svenska farligheter som man skapade. Jobbade ofta hem och hjälpte till att städa.

Andreas Isaksson
Varvade en rad fina räddningar med som vanligt darrigt spel med fötterna och en tappad hörna som han dock räddade returen på. Var vaken på italienska kontringar och såg till att avvärja dem. Iskallt när han rusade upp på hörnan i slutet och nickade, dock gick bollen över när målvakten fick chansen.

Daniel Majstorovic
Fortfarande hungrig och sugen på landslaget, det syntes i mötet med Italien. Vann många dueller och låg oftast rätt och ”Maestro” kan dessutom bidra till spelet, såg ni när han snurrade tre motståndare. Varnad när Pazzini gick ner billigt ännu en gång. Framme på en hörna i början av andra och var nära att ordna kvitteringen där.

Johan Elmander
UT 79. Låg då och då helt rätt i sin nya nummer tio-roll och hade bollen under kontroll och sökte lägen, men som de flesta andra har han en del att slipa på. Självförtroendet är nog inte på topp sett till att han inte gick närmaste vägen till mål. Ett bra avslut tätt utanför stolpen och emellanåt okej samspel med Hysén. Fick flytta fram när Hysén gick av och passar kanske bättre där.

Tobias Hysén
UT 72. Borde ha gjort 1-0 när Anders Svensson frispelade honom i matchstarten men Marchetti parerade skottet. Fick kanske för mycket tid? Sprang annars kopiöst och stressade både backar och målvakt till misstag och låg bakom en vass räd efter italiensk hörna men hade då och även annars svårt att komma till rena avslut.

Mikael Lustig
UT 72. Vill mycket och har greppat att han ska våga, men defensivt är det osäkert då han hade svårt mot det vassa motståndet och han sålde sig flera gånger efter tokrusningar som juniorer gör emellanåt. Blixtrade dock till offensivt och försökte utmana och skapa ytor. Klackade fram bollen i ett läge som gav Johan Elmander en bra chans.

Sebastian Larsson
Kom aldrig till sin rätt som högerytter. Visst skötte han de fasta situationerna och några gånger var det kul men kraven på en Premier League-spelare är högre än så. Verkade inte ha greppat sin roll och hamnade ofta fel. Fick kliva ner som högerback när Lustig steg av och det löste han.

Viktor Elm
UT 46. Inledde starkt som en av två defensiva mittfältare och vann både nickdueller och bollar på marken när svenskarna stod upp bra, men mellanbroder Elm försvann sedan gradvis ur matchen. Hade svårt att bidra till ordnat spel och fick kliva av direkt i paus.

Dusan Djuric
IN 57. Fick ett tufft läge att komma in och det dröjde innan han fick röra bollen och fladdrade mest runt. Men när han vill fick kontroll över bollen såg han till att skapa lite med sina passningar. Har potential men måste våga ta för sig mer.

Rasmus Elm
IN 46. Klev in efter paus och fick då börja centralt men tvingades ut på kanten efter ett tag när Lustig fick ont i foten. Naturligtvis långt ifrån optimalt. Ändå vore det fel att säga att han är i form; han slog felpassningar, kom fel i spelet och hade inga lätta 45 minuter.

Oscar Wendt
IN 57. Fick försöka staga upp vänsterkanten och även om han också inledde darrigt och hamnade fel vilket skapade italienska lägen så växte han in i matchen och vågade mer och mer. Kommer säkert att få fler chanser men med så många byten och skiften inom laget är det svårt att göra sig rättvisa.

Behrang Safari
UT 57. Inledde som vanligt nervöst. Hittade heller aldrig riktigt sin roll. Vågade inte utmana på det sätt som Erik Hamrén hade instruerat och drog inte nytta av farten och vänsterfoten mer än en gång. Vill helst inte spela på den platsen och lyckades nog spela bort sig från den.

Mikael Dorsin
UT 57. Erik Hamréns ende nye spelare och han glänste inte. Samspelet med Safari var ingen höjdare och därför blev offensiven till vänster lidande. Han är dessutom osäker med bollen och stabiliteten i försvarsjobbet väger inte upp det.

Spelade för kort tid för att betygsättas: Ola Toivonen, IN 72, Pontus Wernbloom, IN 72, Markus Rosenberg, IN 79.

BETYG: Olof Lundh

Publicerad 2009-11-18 kl 18:00
Annons
Annons
Annons