Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Fotbollskanalens spelarbetyg - fyra underkända

CARSON. Sverige förlorade premiären för 2009 och stora delar av matchen var sorglig ur svenska ögon.
Inbytta duon Rasmus Elm och Alexander Farnerud såg till svenskarna räddade en del av sin heder och höll nere förlusten till 3-2 (2-0).
Här är fotbollskanalens spelarbetyg:

5

4
3 Max von Schlebrügge
Bäst i en svag backlinje. Försökte stå upp mot ett bättre, starkare och snabbare USA och klarade det betydligt säkrare än de andra kollegorna i backlinjen, men även von Schlebrügge hamnade i svåra situationer där han inte var hundra. Har en stabilitet de andra backarna saknade.

Daniel Andersson UT 71. Lagkaptenen gjorde en stark arbetsinsats. Han tog ansvar till skillnad från många av medspelarna och när han inte fick tag i bollen så slet han och försökte få stopp på den amerikanska dominansen. Ende svensk att bli varnad efter att han fällde hattrick-hjälten Kljestan som ofta överglänste svenskarna centralt.

Daniel Nannskog Dagen före mötet med USA sa anfallaren att han inte kunde trolla utan måste få bra bollar. De dröjde mot USA också men till slut kom de och då visade Nannskog sin farlighet. Han tryckte in Sveriges reducering med en vass nick och var nära att göra ett andra mål på nick. Han var farlig hela tiden när Sverige hotade på slutet och stärkte verkligen sina chanser att ta en plats i det riktiga landslaget.

2 Adam Johansson Det är inte lätt att spela vänsterback när man är högerfotad och van att spela på andra kanten. Lägg till att den amerikanska högerkanten var ruggig. Även om debutant Johansson glimtade till hade han en tung kväll och orsakade bland annat en straff när han hakade kvicke Marvell Wynne.

Gustav Svensson
Debutanten från Göteborg fick 90 minuter och mycket beröm av förbundskapten Lagerbäck efter matchen. Hade dock svårt att hinna med och måste växa rejält om han ska ta steget upp till landslaget. Stod för en del finns glidtacklingar och försvarsinsatser och gav sig aldrig – vilket är en viktig ingridiens.

Samuel Holmén
UT 62. Inte alls lika skarp som han var i höstas i landslaget. Självklart bidrog Bröndby-spelaren till landslaget även i USA med vilja, aggressivitet och attityd. Han försökte och försökte, problemet var bara att han inte fick ut så mycket av sitt slit. Hade en tuff motståndare i form av ruggigt snabbe Marvell Wynne som inte släppte Holmén många gånger.

Mikael Dahlberg
En anfallare som gör mål är alltid minst godkänd. Lägg till att han verkligen offrade allt han hade. Men han saknar kvaliteter för den här nivån och det var tydligt ett antal gånger när han inte hann med. Dif-strikern borde nog gjort ett mål till efter ett grymt inlägg av Rasmus Elm men han missade trots bra läge mitt framför mål.

1
Johan Dahlin
Inledde darrigt med tveksamt spel med fötterna. Släppte sedan in 1-0 på frispark som han borde tagit. Var nervös, osäker och matchovan. Marcus Lindberg räddade hans mål efter en missad utboxning. Visade klass på slutet med en vass räddning men det var en mardrömsdebut.

Markus Jonsson
AIK-backen hade stora problem både med det defensiva arbetet och uppgiften att fylla på framåt. Under första timmen funkade inte samarbetet med Andreas Dahl på högerkanten. Bidrog till att den svenska backlinjen var rörig och allt annat än stabil.

Marcus Lindberg
Fick en ny landslagschans på gamla dagar efter att ha varit med för sju år sedan. Sett till insatsen mot USA blir det inte mycket mer för KFF-backen. Visst, han räddade ett givet mål när Johan Dahlin darrade, men i övrigt var det ingen rolig kväll för backen som hade svårt att få grepp om de vassa och kvicka jänkarna.

Andreas Dahl
UT 62. Mittfältaren är ingen renodlad kantspelare och det var tydligt i den här matchen. Han fick väldigt lite uträttat framåt och försökte söka sig in i plan för att få mer inflytande över spelet till föga hjälp. Fick slita mycket utan boll då svenskarna alltför sällan kunde hålla i spelet och det är knappast hans bästa gren.

Spelade för kort tid för att betygsättas: Alexander Farnerud, IN 62, Rasmus Elm, IN 62, Martin Ericsson, IN 71.

Olof Lundh
olof.lundh@tv4.se

Publicerad 2009-01-25 kl 07:39
Annons
Annons
Annons