POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE
11å

Fotbollskanalens spelarbetyg - Henke bäst - Zlatan sämst

Fotbollskanalen.se har satt betyg på de svenska spelarna efter VM-kvalmatchen mot Ungern.

FFFFF

FFFF

Henrik Larsson

Två assist och en central roll i alla uppspel. Kaptenen gjorde sin vana trogen inga misstag och medspelarna kan skratta sig lyckliga åt att ha en sån lagkamrat. Inlägget till Kim Källström var inte det första samarbetet. I den första halvleken friställde han Kim med en delikat nickskarv och borde kanske fått tillbaka bollen.

FFF

TRE
Andreas Isaksson

Höll oss i matchen när Ungern låg på och jagade ledningen under första halvlek. Tog de skott han skulle utan problem och var kall - trots att ungrarna vällde fram. Trist att han inte fick hålla nollan.

Olof Mellberg

Ingen kan klaga på hans vilja, attityd och vinnarskalle. Han kämpade och var en av få som sände signaler att han verkligen ville något. Höll okej i försvarsspelet och vann det mesta i luften, men det är uppenbart att han inte trivs med tre-backslinje. Luckorna blir för stora och vida.

Daniel Majstorovic

Agerade räddare i nöden några gånger när Sverige var under press. Stod oftast rätt och vågade gå fram och bryta när det var läge. Inte så säker med bollen och inte heller när bollen är på marken. Hade en bra nick när Sverige jagade ledningsmål.

Kim Källström

Målskytt och det är ju aldrig fel. Fick läget med högern två gånger i första halvlek men brände totalt. Förvaltade Henkes inlägg bra till 1-0 men och var inblandad i mycket av det offensiva spelet.

FF

Petter Hansson

Kämpen Hansson inledde med förspelet till Sveriges första chans - en precis långboll till Henrik Larsson. Deltog därefter lite i offensiven men bakåt höll han tätt. Kämpar, sliter och krigar även om kvicka, tekniska motståndare inte är hans bästa gren.

Samuel Holmén

Målskytt i tävlingsdebuten och det är få förunnat. Ville innan dess mycket men uträttade mindre. Inte helt trygg i positionsspelet, men kom in i matchen. Var en typisk darrig debutant i första och en duglig landslagman i den andra. Försökte alltid gå framåt.

Sebastian Larsson

Andra matchen på den ovana favoriten. Får inte visa sin känsliga högerfot, men kämparglöden är härlig. Har kanske en framtid i balansrollen i och med Linderoths eviga skadebekymmer. Verkar inte kunna bli trött.

F

Mikael Nilsson

Under första halvlek hade han knappt bollen och de flesta gångerna tappade han den. Verkar ha svårt att hitta sin roll som ytter även om han spelade upp sig. Låg betydligt högre upp än mot Albanien men det gav inte riktig utdelning offensivt.

Daniel Andersson

Kämparinsatsen var godkänd, men för ovanlighetens skull bjöd han motspelarna på en del. Tappade flera gånger boll på egen planhalva och vid något tillfälle lät han sig tunnlas. Väldigt lite stämde för malmöiten som gjorde en av sina sämre landskamper på sistone.

Zlatan Ibrahimovic

Såg helt ointresserad ut i första halvlek. Blixtrade till ibland, men det var allt för sällan. Verkade inte trivas med den tuffa bevakningen i det kyliga regnvädret. Tappade humöret ibland och byttes nog ut för att undvika ett till gult kort.

Publicerad 2008-09-10 kl 22:16
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå