Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Fotbollskanalens spelarbetyg - Quaison och Demir hyllas

CHIANG MAI. Sverige vann King’s Cup för fjärde gången genom att slå Finland med 3-0 (1-0). En match som lär minnas för Robin Quaisons snygga mål.

5

Ingen

4

Erdin Demir

En stark återkomst i B-landslaget. En Börje Salming-insats när Finland jagade kvittering i jätteläge. Skickade dessutom in inlägget som Tobias Hysén tryckte in i mål med pannan. Flera starka räder. Har sin styrka i offensiven men var även okej bakåt.

 Robin Quaison

IN 67. Efter den starka debuten mot Nordkorea stod 19-åringen för en klassinsats när han avgjorde matchen. AIK-spelaren snodde bollen en bit in på Finlands planhalva och tunnlade en spelare innan han drog in ett skott i nedre hörnet till 2-0. En respektlös insats från talangen som kan gå långt.

3

Tobias Hysén

UT 79. Nickade in ledningsmålet och hade ytterligare avslut men är inte lika skarp som i Qatar i fjol då han jagade plats i EM-truppen. Tempot, tajmingen, skärpan är inte hundra vilket inte är konstigt, men visar att han vill vara med.

Pär Hansson

Var själv delaktig i Finlands bästa chans med en dålig rensning som Roni Porokara borde satt i öppet mål. Hansson var annars vaken med benparad när Finland kunde tagit ledningen och tog det som kom mot honom. Ofta med i spelet som ett alternativ för backarna.

Niklas Backman

UT 79. Räddade med glidtackling när Forssell var på väg igenom och gjorde överhuvudtaget en stark match. Om backlinjen darrade i början av matchen så blev det stabilare efter hand och mycket tack var den följsamme AIK-backen. Om Röda Stjärnan var på läktaren kan inte intresset ha minskat.

Erton Fejzullahu

Inte lika stark som i debuten mot Nordkorea. Bättre motstånd och betydligt sämre plan gjorde det svårare för Dif-anfallaren. Närmast mål var han på en snygg frispark som gick i stolpen och en som målvakten hade problem med. Slet hårt och fördelade bollen okej. Flyttade ut på kanten på slutet. Fick gult kort när han sänkte Rasmus Schüller.

Anders Svensson

Lagkaptenen körde 90 minuter igen och hans betydelse för laget ska inte underskattas. Hela tiden  ett spelbart alternativ och allt som oftast lugn och med passningar till rätt plats även om han också missade en del. Stod för en mäktig rush på 60 meter innan han fick slå in bollen till 3-0 på passning av inhopparen Kristoffer Nyman.

2

Ivo Pekalski

UT 67. Lugn och sansad och låg ofta rätt men han och Svensson fick inte samma grepp som innermittfältet hade mot Nordkorea. Passningarnas kvalitet varierade och även om han vann en hel del boll hade han behövt ta en större del i spelet.

Martin Lorentzon

UT 56. Magsjuk i onsdags och nu en knapp timmes spel för AIK-backen. Habil men han och ”Maestro” hade svårt mot Riski och Forssell som tog sig fram mellan dem. Klev fram några gånger och ihop med Hamad fick de till några inlägg.

Daniel Majstorovic

UT 46. Det är en rätt bra bit kvar till den gamle ”Maestro”. Okej för att han är stark och ofta vinner närkamperna men han hamnar fel och har svårare på längre sträckor. Vilket inte är konstigt efter den skadan, men det lär ta tid för honom att nå gammalt slag, om det ens går.

Pontus Jansson

IN 46. Backspelet blev starkare efter paus och en del i det hade Jansson men det var även så att Finland tappade lite intensitet i spelet. Är säker med bollen och det är ett oerhört plus och hetsar inte heller upp sig.

Adam Johansson

IN 56. Fick speltid men var inte med i matchen så mycket när lagen blev längre och man mer anföll med spelvändningar i mitten. Stark i det defensiva men kliver inte på framåt så mycket.

Viktor Prodell

IN 67. Åtvidabergs-anfallaren fick debutera i landslaget men gjorde inga direkta avtryck i en match som böljade fram och tillbaka sista 25 minuterna. Tog plats centralt.

1

Jiloan Hamad

UT 67. Ett avslut i hyfsat läge mitt på målvakten och mängder av försök till att utmana men var för ojämn och led av den ojämna planen. Positivt att han försöker men känns för ojämn. Varnad efter att ha kapat Sumusalo.

Victor Claesson

Försvann långa stunder på vänsterkanten och deltog knappt i spelet. Försökte ta sig in i planen och banade vägen för Erdin Demirs överlappande löpningar men det var ingen match att minnas för honom.

Spelade för kort tid för att betygsättas:, Alexander Milosevic (IN 79), Christoffer Nyman (IN 79).

Publicerad 2013-01-26 kl 13:46
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons