POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE
10å

Fotbollskanalens spelarbetyg – Mellberg i topp och Zlatan i botten

Sverige slog Albanien med 4-1 (3-0).
Förgäves.
Portugal snodde playoff-platsen till VM och landslaget får börja om.Ingen

Olof Mellberg

En ovan tvåmålsskytt visade kaptensegenskaper när den ordinarie kaptenen saknades och den vikarierande gjorde motsatsen. Trots att matchen bara i teorin hade betydelse visade Mellberg sin vanliga vinnarskalle. Om han tänder till så här för en skitmatch på ett iskallt Råsunda behöver vi verkligen inte oroa oss. Han blir nyttig i nästa kval också.

Marcus Berg

(IN 37)Gjorde mål efter bara tre minuter på planen då han visade målsinne och alert utnyttjade ett misstag. Två minuter senare nickade han fram Olof Mellberg till hans andra mål. Kunde mycket väl ha blivit två målsskytt när han avslutade en kontring med ett bra skott men målvakten gjorde en kanonräddning.

Anders Svensson

Firade av sin sista landskamp med ett klassmål. I övrigt var det en typisk Anders Svensson-insats med bra passninsspel och tryggt försvarsarbete. Avstod avtackning på grund av att han buats ut tidigare på Råsunda, men i dag sjöng de hans namn efter målet.

Andreas Isaksson

Ställdes inte på några svåra prov och målet var inget direkt misstag utan det handlade om dålig markering. Parerade det han skulle, som när albanerna jagade 2-3 tätt efter 1-3. Lite stressad med fötterna ibland men överlag trygg.

Mikael Nilsson

Sista landskampen och den var okej. Inget snack om att Nilsson tappat självförtroende efter flytten till danska Bröndby. Vågade inte kliva fram så många gånger och de tillfällena höll inte högre klass. Hade dock ett grymt skottläge från nära håll men avslutet gick inte i mål.

Daniel Majstorovic

Mittbacken var stabil och säker. Ihop med Mellberg är det en mur som är svår att passera. Stark både på huvudspelet och i närkamperna. Vann de flesta duellerna som han var inblandad i. Borde kunna uträtta mer framåt med sin styrka i luften.

Behrang Safari

Inte lika nervös som han varit i tidigare landskamper. Vågade dessutom ta några kliv framåt även om det kunde ha varit mer. Basel-backen har tagit en startplats i landslaget.

Rasmus Elm

Fick ta över vänsterkanten men gjorde inget större avtryck. Osynlig länge och kanske ska det begäras mer framåt av en ytter. Hade möjlighet att servera Zlatan men ett missförstånd hindrade der friläget.

Sebastian Larsson

Mittfältaren fick äntligen chansen från start efter det pigga inhoppet mot Danmark, men ack vilken besvikelse. Var mest ivrig utan att få någon prägel på spelet. Hyfsad på de fasta situationerna och hans frispark ledde till 3-0.

Daniel Andersson

(IN 21) Fick kliva in när Kim Källström fick problem med ljumskarna. Gjorde som vanligt en gedigen arbetsinsat. Glänste inte direkt men Andersson vann bollar, försökte sätta fart på spelet och gav sig aldrig. Har en beundransvärd inställning och hyllades efter matchen av Lars Lagerbäck.

Zlatan Ibrahimovic

(UT 77) Tappade markering vid Albaniens mål och var i övrigt helt under isen. Fumlade bort möjligheter och visade allmänt ointresse och tog en frispark som slogs i muren. Satt ner långa stunder, slog ut med armarna och bytte till sist efter knäsmärtor. Hade nog hellre varit i Barcelona ikväll.

Johan Elmander

(UT 37) Brände ett helt fritt läge i början av matchen och gjorde annars inga större avtryck. Sprang som vanligt, men det räcker inte långt. Lårskadan gick upp igen och Sverige skickar hem anfallaren till Bolton såsom han kom – skadad

SPELADE FÖR KORT TID FÖR ATT BETYGSÄTTAS: Kim Källström (UT 21), Markus Rosenberg (IN 77)

Betyg: Olof Lundh och Axel Pershagen

Publicerad 2009-10-14 kl 23:54
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå