POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Fotbollskanalens spelarbetyg efter segern mot Moldavien

Foto: Scanpix

CHISINAU. Sverige tog tre poäng efter 2-0 (0-0) och två mål av Zlatan Ibrahimovic. Motståndet var svagt, vilket speglar betygen, men det är svårt att göra annat än att vinna.

5

-

4

Zlatan Ibrahimovic

Avgjorde med ett udda mål där han blev skjuten i huvudet av målvakten. Skickade även in straff till 2-0. Lagkaptenen både ledde laget och skällde och manade på. Skapar lägen oavsett var han rör sig på planen och kunde gjort fler mål men frisparkarna inte hundra och nick smet över och passning till Kiese Thelin gav stolpträff. Onödigt varnad för snack och ska vara glad att domaren inte drog fram ett andra gula kort.

3

Erik Johansson

Sett till att det var MFF-mittbackens tävlingsdebut så skötte han sig väldigt väl. Bra med fötterna och alltid på rätt plats och hamnade inte snett i några dueller och värderade rätt när han skulle gå in med full kraft. Uppträdde med både lugn och pondus och stärkte definitivt sina chanser.

Kim Källström

Uppträder med stort självförtroende och lugn, och när han spelar enkelt och på en touch leder det ofta till farligheter. Vann en hel del dueller centralt och positionerar sig oftast rätt vilket kompenserar brist på tempo. Stod för hörnor och frisparkar och de blev bättre ju längre matchen led.

2

Andreas Isaksson

En utskällning av Martin Olsson och några svaga rensningar med fötterna och en parad när Moldavien redan var avblåst var vad Isaksson bjöd på under 90 minuter. Annars var det en lugn afton för veteranen. Inte satt på svårare prov av ett riktigt svagt motstånd.

Pierre Bengtsson

Sköter försvarsarbetet. Egentligen är det inte hans fel att han spelar på fel kant men det är uppenbart i offensiven att det tar någon sekund extra när bollen ska över på vänsterfoten. Några hyfsade inlägg, men inte mer och han och Larsson hittade inte alltid rätt.

Andreas Granqvist

Tog en varning tidigt efter en moldavisk kontring vilket hämmade honom. Var lite stirrig i vissa lägen efter det och påminde om den gamle ”Granen”. Spelade upp sig ju längre matchen gick och vågade ta för sig mer. Samtidigt har vi högre krav på mittbacken. Tog ännu ett onödigt gult på slutet och fick rött kort och är avstängd i juni.

Isaac Kiese Thelin

UT 70. Borde förvaltat ett par fina lägen redan i den första halvleken men missade nick på Pierre Bengtssons inlägg och kunde inte få in Zlatans passning i mål utan det gick till slut i stolpen. Hade även kanonläge i andra men sköt skyhögt över. Slet förtjänstfullt och såg till att Sverige emellanåt etablerade bra tryck mot moldaverna.

Sebastian Larsson

UT 80. Väldigt ojämn, stod för enkla misstag som skott för sent i fritt läge varvat med inlägg där Zlatan borde gjort mål men nickade över. Jobbade frenetiskt och jagade på egen hand fram flera misstag bland moldaverna. Samspelet med Bengtsson var inte hundra och det är uppenbart att Larsson spelar i en klubb som har det tungt och hans självförtroende är därefter och knappt godkänd.

Albin Ekdal

Kanske en match som passade honom illa? Hade svårt att få tid med bollen och även om han är gedigen och växte under matchen så var det en bit från hans toppklass. En filmning gav farlig kontring och tvingade Granqvist att ta ett gult kort. Kom inte med tillräckligt med djupledslöpningar men kanske var det skiftet att gå från tre centrala mittfältare till två som gjorde att han inte vågade?

1

Martin Olsson

Dramatik inför avspark när han fick ont i ryggen. Såg ut att vara påverkad av smärtan men körde på. Knappast en av hans starkare landskamper, svårt i offensiven och kombinerade inte bra med Zengin och slarvade med inläggen som alltför sällan nådde fram till farligheter.

Erkan Zengin

UT 86. Söker alltid Zlatan och emellanåt blir det farligt men ibland kunde någon gott annan få bollen. Blir väl lättläst. Hade ett bra skott i första halvlek men inläggen höll inte rätt kvalitet. Alldeles för ojämn

Spelade för kort tid för att betygsättas: Marcus Berg (IN 70), Emil Forsberg (IN 80), Pontus Wernbloom (IN 86).

Publicerad 2015-03-27 kl 22:38
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå