Fotbollskanalens spelarbetyg: Mellberg bäst på plan - hög nivå av samtliga

Sverige

Sveriges möte med Bosnien fick en inramning värdig en tävlingsmatch sett till trycket på de bosniska fansen. Erik Hamréns nya landslag bjöd till och vann med 4-2 (1-0)
Här är fotbollskanalens spelarbetyg:

Olof Mellberg
Förstår att Erik Hamrén vill ha honom kvar. Vilken vinnarskalle. Satt inte någon fot fel utan vann det mesta och hade full koll på både Muslimovic och Dzeko.

Andreas Isaksson
Hade svårt att stoppa Bosniens kvittering på frispark. Under den första halvleken gjorde han flera starka räddningar, och såg även starkt ut i luftspelet. Inlägget han stoppade i första halvleken, när Dzeko annars hade haft öppet mål, var viktigt.

Behrang Safari
En av Sveriges bästa spelare, speciellt i första halvleken när allt offensivt skedde från vänsterkanten. Hög klass på assisten till Toivonen. I andra halvlek försvann han lite ur matchen.

Pontus Wernbloom
Gjorde inte många misstag och blev mer och mer viktig ju längre matchen led. Kunde dock ha varit mer inblandad i spelet, och får framförallt betyget för sitt spel utan boll.

Anders Svensson
Svensson gjorde en väldigt stark insats från sin defensiva position på mittfältet, och bidrog med sina öppnande passningar till mycket som hände offensivt för Sverige.

Ola Toivonen
Hade problem att komma in i matchen i första halvlek, men växte efter målet och blev bättre och bättre. Skarven fram till Berg vid målet var precis vad man vill se ifrån honom – och i samspelet mellan de två.

Emir Bajrami
(UT 66) Inledde oerhört piggt och ihop med Safari så hotade man ofta den bosniska högerkanten. Bajrami kom förbi sin back flera gånger men det brast tyvärr när det kom till inlägg eller inspel, som antingen gick till målvakten eller passerade medspelarna.

Sebastian Larsson
Gjorde en helt okej insats men offensivt hände det ganska lite från Larssons högerkant. När Larsson flyttades fram sista kvarten såg han bra ut.

Daniel Majstorovic
Hade bitvis problem och kunde ha blivit utvisad, men slapp ett tidigt kort när han däckade Dzeko. Inte alls lika stark som under VM-kvalet, gav ett långsamt intryck.

Christian Wilhelmsson
(UT 75) Tänk om han gjort mål på sitt tidiga friläge? Då hade matchen nog blivit annorlunda för ”Chippen” som tappade efter en frejdig start. Han ville verkligen ha bollen och sökte sig till bra lägen.