Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SVERIGE

Fotbollskanalens spelarbetyg: Olsson och Mellberg i topp – Bajrami svagast

Ett otaggat Sverige hade svårt och Danmark vann med 2-0.
Erik Hamrén fick få svar förutom att Jonas Olsson håller som mittback – och här är fotbollskanalens spelarbetyg:

Ingen

Ingen

Olof Mellberg
Mittbacken körde 90 minuter och tillhörde en av få som verkligen krigade och visade mod. Tog skott i ansiktet, vann dueller och visade engagemang. Klev upp några gånger och skapade lägen. Visst minus för insatsen vid 0-2.

Jonas Olsson
Imponerade med sina uppspel som inte sällan gav bra positioner långt upp i planen. Vann dueller både i luften och på marken och visade pondus. Växte ju mer matchen gick och visade att han är ett alternativ.

Johan Wiland
Hade ingen chans på något av målen där det var vassa danska avslut som passerade honom och FCK.-keepern skötte sig i övrigt bra. Lugn och säker och hade de andra möjligheterna under kontroll.

Mikael Lustig
UT 63. Danmark hade svårare att skapa något på högerkanten där Lustig hade koll. Var inblandad i ledningsmålet där han släppte Bendtner när hela backlinjen flyttade vänster. Lustig vågade kliva fram några gånger men det gav inte så mycket lägen.

Sebastian Larsson
Slet och krigade men hade ganska svårt att sätta någon riktig prägel på matchen. Precis som resten av mittfältarna så blev det rörigt i första halvlek och ringa bollinnehav, inte minst för att han och Bajrami bytte kant. Pressade högt när danskarna kom igenom och gjorde 1-0. Även i andra hade han svårt att komma in i spelet.

Behrang Safari
Inledde starkt i sin comeback för landslaget men tappade ju längre av matchen led. Klev upp och pressade när danskarna tog ledningen från kanten och det var inte sällan bakom honom som det blev lägen.

Anders Svensson
UT 85. Starkare efter paus när landslaget lyfte spelet och var aggressivare och skapade en del lägen, men hade definitivt svårt i första halvlek när danskarna ägde spelet. Då var det för dåligt passningsspel och positionsspel.

Rasmus Elm
IN 46. Fick kliva in efter paus och med en ökad aggressivitet fick Sverige bättre koll på spelet. Elm bidrog med sitt lugn och sin bolltrygghet, även om det inte gav några rena farligheter. Ett par långa inkast gav tryck.

Kim Källström
UT 46. Inte alls lika dominant som i tidigare landskamper i höst och hade svårt att vända trenden när Danmark fullkomligt tog över spelet. Verkade en aning sliten och fick alldeles för lite boll för att kunna påverka.

Johan Elmander
UT 57. Man får alltid en rejäl löpinsats utav Galatasaray-anfallaren men lika skarp som han var mot Holland som nia var han inte som tia mot Danmark. Försvann delvis ur matchen långa stunder och passningsspelet var för dåligt.

Zlatan Ibrahimovic
UT 64. Frispelningen av Bajrami visade vad han besitter men inställningen är inte hundra och det gjorde att han inte kom in i spelet tillräckligt. Naturligtvis led han av att Sverige inledde svagt men han måste kunna hjälpa till mer.

Christian Wilhelmsson
IN 46. Bidrog till att lyfta Sverige efter pausen när han såg till att hålla i bollen och utmana. Vilket skapade en del tryck, men han mattades efter hand när intensiteten föll i takt med att det blev fler byten.

Emir Bajrami
UT 46. Hade Sveriges bästa chans när han satte bollen i stolpen efter en frispelning av Zlatan men det var annars en tung halvlek för Twente-spelaren. Tappade bollar, missade passningar och hade svårt att komma in i matchen.

Spelade för kort tid för att betygsättas: Andreas Granqvist (IN 63), Alexander Gerndt (IN 64), Samuel Holmén (IN 85).

Publicerad 2011-11-11 kl 22:07

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER