POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE
11å

Fotbollskanalens spelarbetyg

TIRANA. Sverige inledde jakten på en plats i Sydafrika med 0-0 (0-0) mot Albanien.
Det nya spelsystemet fick väl knappt godkänt, för offensiven uteblev och framför allt hade yttrarna väldigt svårt – såväl bakåt som framåt.

FFFFFF:

FFFF:

Zlatan Ibrahimovic

Den spelare som såg till att Sverige skapade lägen. Hade själv ett skott i stolpen tidigt och låg bakom det mesta i den svenska offensiven. Hårt tagen och ständigt utbuad, men ”Ibra” var hotet – om än för ensam. Andreas Isaksson Flera bra räddningar och ”Isak” är tillbaka i storslag. Det var tur i Tirana för albanerna skapade många skarpa lägen. Brister lite i spelet med fötterna, men det kompenserade han väl.

FFF:

Daniel Andersson

En habil slitinsats från Andersson som verkligen löpte och gjorde allt för att vinna bollar. Brister en aning i offensiven och det hämmar anfallen. Fick extra mycket ansvar tillsammans med Seb Larsson, ovan vid positionen, men lyckades ändå bära laget.

FF:

Henrik Larsson

Slet och sprang men lagkaptenen hade en ganska anonym afton. Spelade fram Zlatan i ett bra läge men hade svårt att komma med i spelet på allvar.

Olof Mellberg

Bommade ett grymt friläge med vänstern. Kommer kanske inte riktigt till sin rätt i en trebackslinje och samspelet med Mikael Nilsson funkade inte hundraprocentigt. Men Mellberg vann de flesta duellerna.

Daniel Majstorovic

Ägde luftrummet bakåt och kunde gjort 1-0 när han nickade bra på Sebastian Larssons inlägg, men den räddades. Hade precis som övriga backar svårt när albanerna skruvade upp tempot, men en av de bättre landskamperna.

Petter Hansson

Hade problem i sidled, men kämpade och vann en del i luftrummet. Bra defensivt vid fasta situationer, men inte riktigt den passningsspelaren som krävs för sin roll i uppspelen.

Kim Källström

(UT 84) Rollen på mittfältet är skräddarsydd för Lyon-spelaren men det blixtrade bara till då och då med skott från Källströms sida. Borde haft straff när han blev frispelad av Zlatan och nerriven.

Sebastian Larsson

(IN:1) Fick kliva in när Tobias Linderoth blev skadad. Svårt läge sett till att han inte spelat i 3-5-2 men han hanterade det i första. Slog en bra frispark och snackade mycket, men mattades.

F:

Oscar Wendt

(UT 78) Ingen riktig succé för vänsterbacken. Han blev isolerad när Sverige gick till anfall och kom aldrig med i spelet. Bakåt hängde han med hyfsat. Men tyvärr för både Wendt och Nilsson krävs det alldeles för mycket av en ytter i 3-5-2-systemet.

Mikael Nilsson

Fick en tuff kväll mot yttern Hyka som i perioder terroriserade honom. Albanen utnyttjade ytan bakom Nilsson och det var tufft. Klev fram en hel del men kom aldrig riktigt rätt i passnings- eller avslutningslägen. Hade tillsammans med Wendt den svåraste och mest otacksamma rollen på planen.

Spelade för kort tid för att betygsättas: Tobias Linderoth (UT 1), Fredrik Stoor (IN: 78), Samuel Holmén (IN 84).

Publicerad 2008-09-06 kl 20:57
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå