Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Fredag 13:30 på fotbollskanalen: Förbundskapten vill skiljas med ett brons

Nästa

Avbryt
Försök igen

Revanschlusten ska ge det svenska U17-landslaget bronset i fotbolls-VM i Förenade arabemiraten. Bronsmatchen blir också spelarnas sista match med förbundskaptenen Roland Larsson.

- Det känns vemodigt så klart, säger Larsson.

Efter semifinalförlusten mot Nigeria kan svenskarna fortfarande ta den första VM-medaljen för ett svenskt ungdomslandslag i fotboll. Oavsett hur det går mot Argentina på fredagen i Abu Dhabi kommer spelarna framöver att gå upp en årskull. För förbundskaptenen Roland Larsson är framtiden mer oviss. Bronsmatchen är hans sista med spelarna som han för första gången träffade på ett elitläger i Halmstad för två år sedan.

- Det känns lite vemodigt så klart för det är ett fantastiskt gäng. Man har fått lära känna många av dem och att ha utvecklat en grupp som blivit så här bra är oerhört spännande, säger han.

Kontraktet går ut

Roland Larsson har varit förbundskapten för svenska ungdomslandslag i 15 år och leder nu även landslaget för spelare födda 1998. Men om karriären som förbundskapten fortsätter vet han inte — hans kontrakt går ut vid årsskiftet.

- Jag har inte direkt fått något erbjudande om att fortsätta. Vi jobbar på ettårskontrakt och jag tror att det kan vara så att förbundet har låtit det här vara tills vi kommer hem. Men jag vet inte, det finns lite på gång, men jag har inte tänkt så mycket på det.

Vill fullfölja

Men först ska en bronsmatch spelas. VM-sagan i Förenade arabemiraten kan få ett medaljslut.

Roland Larsson försöker släppa tankarna på att det är hans sista match med gänget som han har stått nära de senaste två åren.

- Jag hoppas att vi kan köra på och fullfölja det här så att det verkligen framgår att det här är ett lag som tar chansen, som njuter av att spela matcher och som aldrig viker sig. Vinner vi så är det fantastiskt.

 

Bronsmatchen visas på TV4 och på fotbollskanalen.se samt på fotbollskanalens appar. Start 13.30 på fredagen.

Finalen mellan Mexiko och Nigeria sänds på fotbollskanalen.se och på fotbollskanalens appar. Start 17:00.

Publicerad 2013-11-08 kl 07:24
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons