Fridolina Rolfö stor matchhjälte - sänkte Skottland med drömmål

Sverige (dam)

Fridolina Rolfö blev stor matchhjälte när Sverige besegrade Skottland.
Barcelona-stjärnan byttes in i slutskedet av matchen och svarade för ett drömmål.

I spelaren ses Sporten med de svenska målen.

Efter torsdagens 1-0-seger i VM-kvalet mot Irland väntade Skottland i en träningslandskamp under tisdagen. Då valde förbundskapten Peter Gerhardsson att göra hela tio förändringar i startelvan jämfört med senaste matchen.

Endast Filippa Angeldahl blev kvar i elvan. I backlinjen tog Nilla Fischer plats, längre fram i planen fick Olivia Schough chansen och på topp startade Anna Anvegård.

Matchbilden var inledningsvis jämn och lagen turades om att ha längre perioder av bollinnehav, men varken Skottland eller Sverige lyckades skapa några farliga målchanser. Första halvlek blev mållös.

I inledningen av den andra halvleken fick Sverige ett gyllene läge att ta ledningen. Inbytte Johanna Rytting Kaneryd fick ett öppet läge när Skottlands målvakt kom på mellanhand, men skottet gick strax utanför stolpen.

Med drygt 20 minuter att spela kom dock Sveriges ledningsmål. Nyinbytte Fridolina Rolfö fick bollen utanför straffområdet och avlossade ett vänsterskott som letade sig in i bortre krysset.

Sverige kopplade ett grepp om matchen efter ledningsmålet och tog över spelet. I slutmiunterna utökade man även ledningen, detta efter att Sofia Jakobsson tagit sig in i straffområdet och slagit ett inlägg som tog på Skottland-backen Sophie Howard in i eget mål.

LÄS ÄVEN: SPELARBETYG: De var bäst när Sverige slog Skottland

Sverige höll undan och besegrade till slut Skottland med 2-0. Härnäst för Sverige väntar ett bortamöte med Finland i VM-kvalet den 25 november.

Skottland: Jenna Fife - Chloe Arthur, Rachel Corsie, Jennifer Beattie, Rachael Boyle - Erin Cuthbert, Lisa Evans, Caroline Weir - Claire Emslie, Lucy Graham, Christy Grimshaw.

Sverige: Jennifer Falk - Nilla Fischer, Emma Berglund, Emma Kullberg - Elin Rubensson, Filippa Angeldal, Filippa Curmark, Olivia Schough - Rebecka Blomqvist, Anna Anvegård, Madelen Janogy.

Publicerad 2021-10-26 kl 22:01