Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Friends Arena kan tvingas till ombyggnad

Foto: Scanpix

Gräset släpper under Erkan Zengins fot i Sveriges match mot Norge på Friends Arena

Gräs som ruttnar och sprickor i betongen.

Nu kan miljardbygget  Friends Arena tvingas bygga om och reparera, skriver Dagens Nyheter.

Friends Arena kostade 2,8 miljarder att bygga och invigdes förra hösten med en fotbollsfest regisserad av Zlatan Ibrahimovic som gjorde fyra mål på England.

Sedan dess har arenan fått utstå mycket kritik, både från spelare och från fans. Akustiken har kritiserats, det ofta stängda taket har varit impopulärt och gräsmattan har fått svidande kritik för sin bedrövliga kvalitet. Senaste kritiken kom från både Anders Svensson och förbundskapten Erik Hamrén efter Sveriges landskamp mot Norge i onsdags.

Gräsmattan har lagts om sju gånger redan, enligt DN till en kostnad av 1,5 miljoner kronor åt gången. Nu verkar det dock som att arenan kommer att tvingas till en ombyggnad för att få till en lösning med gräsmatteproblemet. Enligt DN kan en lösning där man lyfter på hela gräsmattan och installerar ett ventilationssystem som ska tillföra syre som hindrar gräset från att ruttna.

- Jag får rapporter på olika varianter man kan göra det på – och olika lösningar kostar olika mycket. Det är en balans i allt man gör. Det är ingen frågeställning om vi ska åtgärda det, utan hur, säger Thomas Perslund, vd på Friends Arena, till tidningen och lovar att det kommer att vara åtgärdat inför nästa säsong.

Utöver problemet med gräsmattan har betongen i arenabygget börjat spricka. Något som Thomas Perslund säger bara är kosmetiskt och inte är någon säkerhetsrisk.

Enligt Peab är sprickor i betongen något de som är insatt i byggande vet att man får räkna med, även i ett miljardbygge.

- Jag vet inte hur mycket du känner till på bygg, men betong spricker ju. Det har ingenting med konstruktionen att göra, säger han till DN.

Publicerad 2013-08-17 kl 10:29
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons