Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Friends Arena testar högtalare för att få till rätta fotbollsakustiken

Foto: Scanpix

Friends Arena

Friends Arena sliter för att få till en bra akustik på fotbollsmatchern. Nu har de testat att hjälpa till med högtalare inne på arenan

Friends Arena har haft ett tufft första år med ifrågasättanden av det stängda taket i början av allsvenskan och klagomål på plankvalitén. Lägg därtill klagomål på akustiken både från fotbollspublik och konsertpublik.

Från fotbollspubliken handlade mycket av klagomålen på att arenan ”åt upp” ljudet vilket gjorde det svårare att skapa stämning. I början av säsongen pratades det om olika lösningar för att komma tillrätta med akustiken och bland annat nämndes en lösning med ”diskreta högtalare” som sedan fick fäste som ett skämt band somliga i supporterleden.

Nu har Friends Arena gjort försök att få till den ljudbild som är eftersträvansvärd vid ett sportevenemang. Under de två landskamperna som Sverige spelade mot Österrike och Tyskland användes högtalare för att se om det gick att få till ett ekoliknande ljud.

” Under de senaste landslagsmatcherna gjordes stundtals tester på arenans södra kortsida för att förlänga efterklangen. I samband med Tysklandsmatchen gjordes det även ett fåtal tester på norra kortsidan, vilket resulterade i att den tyska klackens efterklang ibland uppfattades på den södra sidan”, skriver Friends Arena på sin hemsida.

Publicerad 2013-10-16 kl 22:51
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons