Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Foto: SCANPIX och infälld: fabege.se

Infälld: Erik Paulsson.

Friends storägare om att ta över mer från SvFF: "Vi har inte fått någon förfrågan"

SvFF vill bli av med ägandet i Friends Arena. Men en av de troliga köparna, fastighetsbolaget Fabege, menar att de inte fått någon förfrågan.
- Jag har inte hört något om detta, det var en nyhet, säger Fabeges styrelseordförande Erik Paulsson till fotbollskanalen.se.

Fotbollskanalen kunde tidigare under onsdagen avslöja att SvFF är nära en försäljning av Friends Arena på mer än halva ägarinnehavet. Arenan har kostat förbundet uppåt en halv miljard kronor.

ANNONS

Tidigare har förre Dif-basen Bosse Lundquist krävt att Paulsson-ägda Peab och  Fabege som är de stora vinnarna i byggandet av Friends Arena och drivandet av Arenastaden ska kliva in och ta ansvar för arena-affären. Något även tidigare SvFF-basen Lars-Åke Lagrell efterlyste i podden ”Lundh” i förra veckan, och han trodde att det var på gång.

Men Erik Paulsson, styrelseordförande i Fabege och tidigare delägare i Peab, säger att SvFF inte har kontaktat fastighetsbolaget.
- Vi har inte fått någon förfrågan så jag kan inte svara på det. Men jag är inte operativ chef i affärerna, utan det är vår VD i så fall. Jag har inte hört något om detta, det var en nyhet, säger Paulsson till fotbollskanalen.se.

Hur ser du på att eventuellt utöka andelarna i Friends?
- Jag uttalar mig aldrig i sådana frågor, utan kommer det en affär så kommer det en affär och då tittar vi den. När det inte kommit så kan vi inte svara på någonting. Men vi lyssnar på allt som händer i Sverige.

ANNONS

Det har funnits en del åsikter om att Fabege och Peab borde ta över ägandet av Friends Arena, hur ser du på det?
- Det har jag inte hört någonting om. Inte någonstans i alla fall bland ägarna. Så det är nog mer en fråga som diskuterats medialt, men i övrigt så har det inte diskuterats ägarmässigt, säger Erik Paulsson.

Redan i fjol så fick fotbollsförbundet Folksam att gå in i ett gemensamt bolag där försäkringsbolaget satte in 100 miljoner kronor mot att det gemensamma bolaget tog över 11,1 procent av ägandet i arenan. Därmed är förbundet nere i 22,2 procents ägande men man ska ner ytterligare i andel och förhoppningvis hamna på blott tio procent.
- Det är en rimlig nivå som vi kan bära, säger Karl-Erik Nilsson till fotbollskanalen.se.

Publicerad 2014-10-01 kl 13:45

Streama alla matcher från VM-kvalet

Och massor av annan fotboll, sport och underhållning.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto