Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Galen publik väntar i Montenegro - kastade in stol på målvakt och stormade planen

PODGORICA. Montenegros hemmaarena är fruktad.
Efter flera galna publikincidenter har de fått knappt en miljon i böter av Fifa.
- Jag vet inte vad Fifa håller på med, säger Elsad Zverotic.

På lördag spelar Sverige bortamatch mot Montenegro. En tuff uppgift för Erik Hamréns lag att spela på den lilla arenan Gradski Stadion - rymmer bara 15 230 åskådare - i huvudstaden Podgorica som är känd för att ha en fanatisk publik under landskamper.


För att ta några exempel:

Mot England förra året fick Joe Hart och Steven Gerrard flera olika föremål, som flaskor och tändare, kastade på sig och Ashley Cole fick ta emot spottloskor, och när lagen möttes två år tidigare så tog sig hemmafansen in på planen. Och i ett möte med Polen kastade fansen in en stol på deras målvakt.

Alla händelser har resulterat i böter av Fifa på ungefär 900 000 kronor.

- För oss är fansen fantastiska. Det är härligt att spela här och vi har alltid ett bra stöd, säger Elsad Zverotic, som till vardags spelar i Fulham.

Hur ser du på Fifas utredningar?

- Vi har bra fans som hjälper oss mycket. Jag vet inte vad Fifa håller på med, säger han.

- Fotboll är väldigt viktigt här, det är den största sporten. Vi har gjort bra resultat på hemmaplan och nu ska vi försöka vinna på lördag, men det blir svårt för Sverige är bra.

Hur ser du på Sverige?

- De har ett kompakt lag och en fantastisk spelare i Zlatan Ibrahimovic. Zlatan är en stor spelare, det vet alla, men vi ska försöka stoppa honom. Han ska få det svårt i matchen.

- Jag vet inte om han kommer att spela. Om han spelar är vi redo.

Efter tre omgångar ligger Montenegro fyra i gruppen, en poäng efter Sverige. Laget esegrade Moldavien på hemmaplan, men fick bara oavgjort mot Liechtenstein borta innan man förlorade mot Österrike i Wien.

- Matchen mot Sverige är väldigt viktig för oss. Det är sista chansen för oss eftersom våra två senaste matcher var dåliga.

Går ni för seger?

- När vi spelar hemma vill vi alltid vinna.

Inför matchen har det varit en del spekulationer om Montenegros stjärna Mirko Vucinic kan spela. Anfallaren dras med en lårskada och är tveksam.

- Jag vet inte om han kan spela, vi får se på lördag. Men vi hoppas det eftersom han är väldigt viktig för oss, säger Zverotic.

Publicerad 2014-11-13 kl 18:42
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons