Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
10å

Gamla profiler ger Daniel upprättelse

De gamla landslagsprofilerna har sagt sitt.
Daniel Andersson har fått upprättelse, Sebastian Larsson borde fylla luckan efter Christian Wilhelmsson och ...
-... Sverige har inte råd att spela med Kim Källström, säger Joachim Björklund.

Att Sverige valde att starta EM-premiären mot Grekland (2-0) med Malmö FF-spelaren Daniel Andersson intill Anders Svensson centralt på mittfältet kom inte som någon chock för ex-landslagsförsvararen Joachim Björklund.

-Daniel fick upprättelse, han gjorde en nästintill perfekt match, säger Björklund.

-Kim Källström är inte lika stark i defensiven som Daniel. Det gäller att passa in, och ett svenskt landslag kan inte lägga allt fokus på offensiven.

Klas Ingesson håller inte riktigt med: -Daniel gjorde ett bra jobb, men utan att kritisera honom tycker jag det är lite konstigt att man inte satsar på en spelare med mer explosiva kvaliteter intill Anders Svensson som är i sitt livs form.

-Det måste börja bli halvjobbigt för Kim nu. Han är väl den svenska mittfältare som lyckats bäst utomlands de senaste fyra-fem åren. Trots att han vinner både ligan och cupen med Lyon platsar han inte i landslaget, det måste kännas jävligt tråkigt.

Förre förbundskaptenen Olle Nordin är tveksam till Andersson mot snabbare motstånd.

-Daniel Andersson spelade som han brukar, passningssäkert med låg felprocent. Det fungerade i den här matchen, men om det räcker mot ett lag som Spanien vet jag inte, säger Nordin.

Till matchen mot Spanien lär Christian Wilhelmsson saknas sedan han fick hjälpas av planen i premiären. Joachim Björklund fortsätter att gå mot strömmen när det handlar om tänkbara ersättare.

-Väldigt synd att "Chippen" gick sönder, inte minst för att det är på spanjorernas vänsterkant som öppningarna finns, säger Björklund.

-Jag såg Spanien mot Ryssland och Capdevila på vänsterkanten såg darrig ut i defensiven. Där hade "Chippen" varit perfekt, men nu tror jag att Fredrik Ljungberg skulle passa in bra där, som attackerande högerytter.

Både Ingesson och Nordin anser att Sebastian Larsson borde vara den självklare ersättaren.

-I Sebastian får Sverige in en spelare med framtiden för sig, och det blir inga problem för honom att ta den platsen, säger Nordin.

-Larsson är det naturliga valet. Jag är imponerad av honom, och han har väldigt farliga inlägg som vi kommer få användning för, konstaterar Ingesson.

Publicerad 2008-06-11 kl 13:28
Annons
Annons
Annons