Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Gerndt om landslaget: "Kul att man kan få chansen igen"

Foto: Scanpix

Alexander Gerndt.

Alexander Gerndt dömdes för misshandel och portades från landslaget. Lagom till att EM-truppen presenteras häver fotbollförbundet avstängningen.
- Kul att man kan få chansen igen, säger Gerndt till Expressen.

Utrechtspelaren fälldes i tingsrätten för att ha misshandlat sin ex-fru och straffet blev villkorligt. Både Gerndt och åklagarsidan har överklagat domen och hovrättsförhandlingarna väntas äga rum någon gång under hösten.

Med tanke på EM i sommar valde SvFF:s styrelse med Karl-Erik Nilsson i spetsen att ändra förre ordföranden Lars-Åke Lagrells principbeslut om att hålla Gerndt utanför landslaget under tiden den rättsliga processen pågår. När Sveriges trupp presenteras 14 maj är Gerndt återigen disponibel.

- Det är känsligt just nu. Ja, jag vill inte prata för mycket om hela situationen. Vare sig om landslaget - eller rättegången. Men man får se om man kan prestera för att få en plats, säger Gerndt till Expressen.

 

Enligt honom har den senaste tiden medfört svåra prövningar för honom själv och hans närstående. Många har vänt honom ryggen och nu handlar det om att ”skapa sig ett nytt liv” oavsett om domen i nästa instans blir ”bra eller dålig”.
- Jag kan inte gräva ner mig. Jag har mitt jobb och jag har ett liv jag också, säger Gerndt.

Han hävdar att folk återkommande konfronterar honom i offentligheten med mer eller mindre hotfullt uppsåt.
- Jag måste parkera min bil där jag kan se den. Det finns folk som skriver saker på motorhuven med en nyckel.

Hur hanterar du situationen?
- Det är tufft. Men du vänjer dig. Man får försöka skydda sig mot det så gott man kan. Det är bara att gilla läget, säger Gerndt till Expressen.

Publicerad 2012-04-29 kl 10:48
Annons
Annons
Annons