Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Givne Elm inte "hundra": "De sista procenten är inte vad jag önskat"

Foto: Scanpix.

Rasmus Elm känner sig inte helt hundra.

Rasmus Elm är given i Erik Hamréns landslag.

Utan att vara hundra.

- Inte ens haft kontinuerlig träning mer än en vecka i stöten, säger han till fotbollskanalen.se.

Blodproppen i augusti ryckte sönder Rasmus Elms höstsäsong. Knappt var han tillbaka till VM-kvalen i oktober innan han fick ett nytt bakslag.

Vilket han kände i Lissabon i fredags.

- Det blir mycket springande utan boll och det är jobbigare att inte ha bollen än att ha den, speciellt för mig som inte är hundra. Det optimala för mig hade varit att ha fem, sex 90-minutare i benen och så var inte riktigt fallet riktigt. Det var tungt då, men återhämtningen är okej.

Hur känns det nu?

- Det har varit okej ändå, det är inte optimalt att inte sova så mycket första natten efter matchen men vi har några dagar på oss. fick bra mat och någon timmes sömn på planet.

Sett till att du var sliten skulle du bytt tidigare?

- Eh, nej, jag försökt köra på så gott jag kunde, det är inte jag som bestämmer. Defensiven var prio ett, att ligga rätt och skära ytor och då blev offensiven lidande.

Du har haft en ryckig säsnong, vad tappar du?

- Ja, det får man säga, jag har egentligen inte någon 90-minutare och inte ens haft kontinuerlig träning mer än en vecka i stöten och det är klart att de sista procenten från 60 till 90 inte är vad jag önskar.

Hur är det att spela igen då?

- Det känns bra, ju mer matcher jag får desto bättre. Det är träningar och matcher jag behöver.

Rasmus Elm deppar inte efter förlusten:

- Det är bara halvtid, vi får dra lärdomar och det hjälper inte att vara butter för det.

Hur ser du på matchen?

- Första halvlek är okej, vi får inte så långa anfall men vi kan vårda den några gånger och det är då vi skapar chanser. Men i andra halvlek hittade vi inte någon avlastningsplats och då skickade vi upp bollen långt och blir av med den. Jag kände i andra halvlek när jag hamnade felvänd då blev jag felvänd, det fanns inte den energin att vända och vrida och det blev istället att sätta den enkelt tillbaka och spela den långa.

Vad ska ni göra på tisdag?

- Vi måste vinna bollen högre upp än vad vi gjorde, vi gjorde det några gånger och då blev det farligheter. I andra halvlek faller vi långt ner och när vi vinner boll blir det 80 meter upp samtidigt som man är trött. Måste vinna tidigare och kunna bygga upp spelet.

Publicerad 2013-11-17 kl 15:05
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons