Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Glädjebeskedet - Guidetti startar i U21: "Det blir hans comeback"

Nästa

Avbryt
Försök igen

Nu kan det bli show i U21-landslaget igen.

John Guidetti gör comeback mot Malta på tisdagen.

- Han kommer att starta, säger förbundskapten Håkan Ericsson.

Tidigare under måndagen lade fotbollskanalen.se ut andra delen av den exklusiva intervju där anfallaren John Guidetti berättar om sin återkomst till fotbollen. Under 18 långa månader har han plågats av sviterna från den nervsjukdom den illa tillagade kycklingen gav honom – men nu är forwarden frisk. Lagom till U21-landslagets EM-kvalmöte med Malta på tisdagen.

- Det kommer ta lite tid tills man är där man vill vara. Ni får avgöra från matchen om jag är skön eller inte. Jag ska försöka vara den skönaste John jag kan vara. Fotboll sitter i fötterna och jag tror aldrig man kommer ur det. Men vi får se, om du kommer på matchen får vi som om det är show. Om det är show då är det nice, säger Guidetti till fotbollskanalen.se.

Redan vid förra veckans förlust mot Grekland var det tänkt att 21-åringen skulle hoppa in, men efter en målchansutvisning på Patrik Carlgren rusade siffrorna i väg och förbundskapten Håkan Ericsson bestämde sig för att göra andra taktiska dispositioner än ett offensivt byte.

Nu blir det dock annorlunda. Ledningen har bestämt sig för att låta Guidetti ingå i förstauppställningen mot Malta.

- Den nyheten kan jag bjuda på den här gången. John startar, så det blir hans comeback, bekräftar Ericsson.

Hur är Guidettis status?

- Den är bra på det sättet att man ser att mycket av hans touch, hans idéer i anfallsspelet sitter och hans avslutsförmåga sitter som de ska. Sedan finns det lite mer att hämta i de längre löpen, när det gäller att orka jobba i flera maxlöpningar efter varandra och över större ytor. Men jag resonerar som så att med det spelövertag vi förväntar oss mot Malta är John jäkligt vass i och runt boxen.

Vad vill du se av honom i spelet?

- Många kombinationer nät vi närmar oss offensivt straffområde. Sedan vet vi att han är bra på att gå i djupled, och dessutom är han skicklig på att sätta andra i lägen. Jag vill att han tar kloka löpningar i boxen och att han avslutar på det sätt vi vet att han kan. Så länge han ser fräsch ut stannar han på planen. Sedan har vi en beredskap för att ersätta honom när eller om energin tryter.

Har ni bestämt på förhand när han ska kliva av?

- Nej, men jag räknar inte med att använda honom i 90 minuter. Däremot bedömer jag att han klarar att göra ett fullgott jobb i en halvlek eller en timme. Det har han visat i City redan och på de träningar vi haft under samlingen. Han har ett bra klipp i steget och är duktig på att förse sina lagkamrater med bra bollar.

Publicerad 2013-11-18 kl 15:58
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons