Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SVERIGE

Glädjebeskedet: Guidetti kan spela kvalet

Här är glädjebeskedet för John Guidetti.

22-åringens skada var lindrig - och han kan spela morgondagens avgörande kvalmatch.

– De gjorde en kontrollröntgen som visade att det inte var något, säger kommunikatören Staffan Stjernholm till Fotbollskanalen.

John Guidetti var tillbaka i blågul dress när U21-landslaget förra veckan slog Grekland i EM-kvalets slutspurt. 22-åringen smällde in en drömfrispark och visade med besked att han var tillbaka.

På måndagens träning såg det ut att gå illa när han slog ihop med en annan spelare under tvåmålsspel. Förbundskapten Håkan Ericson sa till Fotbollskanalen att det rörde sig om "en försiktighetsåtgärd" när han skickades till sjukhus - och efter en snabb röntgen visade det sig att allt är bra med stjärnan.

– Det var SVT:s notis som var lite dramatiskt formulerad. John "fördes" inte till sjukhus utan stannade kvar hela träningen och när vi hade varit tillbaka på hotellet och käkat åkte vi och gjorde en kontrollröntgen. Den visade ingenting, det var en smäll på foten, säger förbundets kommunikatör Staffan Stjernholm till Fotbollskanalen.

Så han kan spela i morgon?

– Ja, konstaterar han och förklarar:

– Om man får en rejäl smäll mot skellet på vristen med alla små ben åker man och kollar så att man är säker. Det är en ren försikthgetsåtgärd och normal procedur. Får man en ordentligen smäll måste man veta hur det ser ut, läkarna har ju inte röntgensyn.

Sverige spelar sin avgörande match mot Turkiet i morgon, klockan 18:30. Sverige måste vinna matchen för att ta sig till U21-EM, men behöver också få med sig resultat i matchen mellan Grekland och Polen.

Matchen sänds här på Fotbollskanalen.se och på TV12.

Publicerad 2014-09-08 kl 17:13

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER