Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Glas bytte PSG mot Bayern München: "Ett litet snäpp mer professionellt"

Sverige (dam)

GÖTEBORG. Hanna Glas har bytt PSG mot Bayern München.
Det ångrar hon inte.
- Det är ett litet snäpp mer professionellt, säger hon till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

Mycket spel i början, men utanför laget i slutet. Då valde Hanna Glas, efter ett och ett halvt år i PSG, att flytta till Bayern München. Där leder hon ligan med sitt nya lag som har sju av sju segrar och 23-0 i målskillnad. Och högerbacken är nöjd med flytten.

- Jag har haft en väldigt bra tid, jag har kommit in i laget fantastiskt bra och trivs jättebra, säger hon till Fotbollskanalen.

Vad är det för skillnad om du jämför med PSG?
- Det är ett litet snäpp mer professionellt, träningsanläggningen är bättre och tränarna är bättre. Vi har bättre träningsupplägg och andra smågrejer.

Den svenska högerbacken har gjort ett mål och två assist, och att leverera är ett bra sätt att komma in i den nya miljön.

ANNONS

- Absolut, och det hade jag också som mål när jag kom dit – att kunna bidra med poäng, inte bara att hjälpa till defensivt utan även kunna bidra mycket offensivt, säger hon och fortsätter:

- Det ger såklart självförtroende, jag hoppas att det fortsätter så.

Hanna Glas har varit given som högerback i Peter Gerhardssons landslag. Men mot Ungern och Island var hon skadad och då spelade Amanda Ilestedt högerback.

Glas välkomnar konkurrens och menar att det gör spelarna och laget bättre.

- Det är alltid så och så ska det vara i landslag. Man ska aldrig känna sig säker, det gäller att hålla sig i sin bästa form och prestera. Det går inte att slappna av, säger hon.

- Det är alltid konkurrens. Jag kan bara göra mitt bästa och sedan är det upp till Peter.

Publicerad 2020-10-20 kl 07:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto