Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SVERIGE

Glödhet Augustinsson har tålamod: ”Min tid kommer"

Foto: Scanpix

LUXEMBURG. I FC Köpenhamn är Ludwig Augustinsson en av de bästa när klubben går starkt i Champions League. I landslaget står han på tillväxt.
- Min tid kommer att komma, säger han till Fotbollskanalen.

Danska storklubben FC Köpenhamn har inlett Champions League starkt med kryss borta mot Porto och enkel seger mot Club Brugge. I bägge matcherna hade Augustinsson assist och även i danska ligan har han producerat både poäng och försvarsspel.

Ändå är han troligen bänkad i Sveriges VM-kval mot Luxemburg på fredag kväll:

- En av de positioner det är hårdast konkurrens. Det är både bra och dåligt, svårare att få spela men också sporrande. I och med att jag är här är jag inte så långt i från men i och med att vi är tre stycken blir det någon som hamnar längre i från, säger Ludwig Augustinsson.

Vad betyder din framfart i klubblaget för att imponera på Janne Andersson? 
- När jag och laget spelar på den nivån vi gör i Champions League hoppas jag att jag ger honom lite huvudvärk. Vi får se, jag hoppas få spela. Jag är redo.

Du har gjort mycket poäng, hur kommer det sig?
- Inför varje match har jag målet är att göra assist och vara inblandad. Det är nått jag har fokus på.

Ludwig Augustinsson lämnade Brommapojkarna för IFK Göteborg och trots tuffa skador så reste han sig och etablerade sig i klubben. Till slut köpte FC Köpenhamn honom och utvecklingen går bara åt ett håll:

- Jag har spelat matcher hela tiden, det är tre matcher i veckan och jag får spela full tid hela tiden. Då utvecklas jag, speciellt när jag får mina internationella matcher. Det kommer bara att bli bättre, jag har mer att ge.

Varför utvecklas man då?
- Allting går snabbare, du tar bättre beslut, du får inte göra misstag för det smäller. Sedan är det utvecklande att inte få slappna av. På träning jobbar jag på mina inlägg och på min touch. Helheten är viktig.

Och hur känns det att sitta på bänken då?
- Ja, jag har inte hunnit tänka så långt. Det är klart att jag vill spela men jag är 22 år och en av de yngsta i truppen och min tid kommer att komma. Får se om det blir på fredag.

Att Sverige förväntas dominera matchen på fredag gör Augustinsson än mer lockad att spela:

- Det skulle vara jäkligt kul och hoppas jag får chansen att pendla upp och ner på kanten. Det här är två matcher där vi ska ha mycket boll och styra och ställa. Det är sex poäng som gäller, det ska vi inte hymla om.

Vad tror du då?
- Jag vet inte hur Janne tänker, Wendt tränar som mittfältare. Martin har varit nummer ett. Svårt att veta hur Janne tänker.

Frågan är hur länge Ludwig Augustinsson blir kvar i FC Köpenhamn? I somras nobbade klubben alla bud på den svenska vänsterbacken och tränaren Ståle Solbakken har sagt att han är säker på att man säljer svensken till sommaren 2017, men Augustinsson stänger inga dörrar för januari:

- Vi har sagt sommaren men i fotbollen kan allt hända. Vi värvade in en vänsterback som är duktig även om han inte riktigt är redo så vi får se. Man har en plan att jag ska vara i klubben i två år och sedan ta klivet ut till en av de större ligorna och jag tror att det kommer att bli så.

Publicerad 2016-10-06 kl 12:52
SVERIGE

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER