Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
26v

Göteborgs fotbollförbund utreds för grovt skattebrott

Foto: Bildbyrån

Ekobrottsmyndigheten gjorde för två veckor sedan ett tillslag mot Göteborgs fotbollförbund och tre klubbar. Klubbarna är dock inte misstänkta i nuläget.
- Som det är i nuläget så har vi startat en utredning angående Göteborgs fotbollförbund, säger Kurt Lundin på Ekobrottsmyndigheten till GP.

I början på juni gjordes ett tillslag mot Göteborgs Fotbollförbund. Bokföringen på förbundet beslagtogs av Ekobrottsmyndigheten, som även beslagtog bokföringen hos tre olika klubbar - det rapporterar GP.

Tidningen skriver att Ekobrottsmyndigheten inte har några misstankar mot klubbarna i nuläget, men utreder förbundet för grovt skattebrott och grovt bokföringsbrott.

- Indirekt så blir det ju klubbarna också eftersom vi hämtat bokföring där också. Men i nuläget har vi inte någon misstanke mot de klubbarna, säger Kurt Lundin på Ekobrottsmyndigheten till GP.

- Som det är i nuläget så har vi startat en utredning angående Göteborgs fotbollförbund.

Bert Andersson, som är ordförande på Göteborgs Fotbollförbund och även sitter i SvFF:s styrelse, har tidigare sagt till GP att han inte vet vad utredningen handlar om.

- Och det är ju lite märkligt för det är klart att man blir lite arg, upprörd och kanske inte orolig, men ändå. Det är klart som sjutton att det är jätteotrevligt, sa Andersson då.

Enligt GP handlar utredningen om det flyktingmottagande som samordnades bland flera klubbar i Göteborg 2015. Tidningen skriver att Bert Andersson själv spekulerat i att förbundet borde ha betalat skatt och/eller moms för ersättningen man fick för samordnandet.

Publicerad 2018-06-14 kl 16:50
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons