Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
29v

Granqvist: "Det blir nyckeln för oss i VM"

Foto: Bildbyrån.

STOCKHOLM. Andreas Granqvist gör i sommar sitt första VM.
Då tror han att fasta situationer blir viktigt för Sverige i Ryssland.
- Jag tror att det kan bli en nyckel, säger landslagskaptenen.

Sveriges lagkapten Andreas Granqvist, 33, gjorde nyligen sin sista match som lagkapten i Krasnodar och avslutade därmed en fem år lång sejour i klubben i Ryssland till stora hyllningar från både klubben och dess supportrar på Krasnodar Stadium. 

- Det var fantastiskt. Det hade gjort rätt så bra grejer med att de klippte gräsmattan och sådana grejer, så det är klart att det var fint. Det var känslosamt. Jag har varit där i fem år och det är kanske den klubben, där jag spelat bäst och utvecklats mest. Det var en bra avslutning, säger Granqvist och syftar på att hans tröjnummer var inklippt i planen. 

- Först är det fokus på VM och att göra det så bra som möjligt för Sverige, så får vi se hur långt det räcker och sedan är det bara fokus på HIF, fortsätter han. 

Granqvist återvänder efter sommarens mästerskap till Helsingborg för spel i superettan, men ser först och främst fram emot sitt första VM i karriären. 

- Det känns väldigt bra och spännande, man märker där ute att alla är laddade och träningssugna inför mästerskapet, säger han. 

- Det blir ett otroligt tryck, så det gäller att vi löser det på bästa sätt och ibland gör andra saker för att koppla bort huvudet lite grann, fortsätter han. 

Granqvist tror att de fasta situationerna kan bli en nyckel för Sverige i turneringen och först och främst i gruppspelet mot Mexiko, Sydkorea och Tyskland. 

- Det kommer att bli viktigt att spetsa till våra taktiska grejer både offensivt och defensivt. Jag tror att fasta situationer kommer att bli en nyckel där. Vi har tränat på det lite och lite nya grejer. Sedan blir det att hitta en mix mellan hur mycket och hårt man tränar och hotelldöden. Det har varit mycket snack om det innan, hur vi ska lösa det på bästa sätt och jag tror att det kommer bli bra. 

Han tror även att det är fullt möjligt för laget att ta sig vidare till VM-åttondelsfinal.

- Vi har visat under kvalet och i Italien-matcherna att om vi gör det tillsammans och har en bra atmosfär i gruppen, glädje och allvar när det behövs så kan vi göra jätteprestationer och slå de bästa lagen som mot Frankrike och Italien. Det gäller att hitta tillbaka till det och hittar den här glädjen i laget. Den här gruppen har visat upp en fantastisk karaktär och ledarstaben ger oss all möjlig information vi behöver och rätt redskap. Vi kan komma upp i det igen, göra tre jätteprestationer och ta oss vidare från gruppen. 

Publicerad 2018-05-25 kl 09:45
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons