POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE (HERR)
2v

Granqvist: ”Ger mig ingenting att hålla på med pajkastning”

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

I Spelaren ovan visas hela presskonferensen med Janne Andersson och Andreas Granqvist.

De norska spelarna har gjort flera utspel i media inför grannländernas match på söndag.
Men Janne Andersson och Andreas Granqvist valde att tona ner det på lördagens presskonferens.
- Det ger mig ingenting att hålla på med någon typ av pajkastning mot de norska spelarna, säger lagkaptenen.

Tonläget inför Sverige-Norge har varit uppskruvat. Norrmannen Martin Ødegaard menade att Norge kommer att göra över Sverige och Håvard Nordtveit sa att ”det kommer att smäll” i matchen.

Dessutom menade Joshua King att han inte var rädd för någon från Sverige. Svenskarna svarade med att säga att de inte visste om Tarik Elyounoussi är så nöjd med förbundskaptenen Lars Lagerbäck.

På lördagens presskonferens tonade både Janne Andersson och Andreas Granqvist ner utspelen.

- Jag tycker att det roligt med alla spekulationer som förekommer runt det här jobbet, det är kul att det engagerar människor. Även från motståndare men också i media. Men för mig är det ganska ointressant om jag ska vara ärlig. Vi får fokusera på hur vi ska spela och genomföra matchen och där lägger jag min kraft och min energi, menar förbundskaptenen.

- Det ger mig ingenting att hålla på med någon typ av pajkastning mot de norska spelarna. Jag tycker de är bra och att de har ett bra fotbollslag och om de vill skapa någon typ av irritation, låt de försöka med det. Det biter inte på oss, vi är trygga i oss själva och hur vi spelar och det kommer inte att hjälpa dem så mycket, säger lagkaptenen.

Andersson menar att det är en på förhand jämn match och att Sverige kan ta med sig matchen från i torsdags (4-0 mot Färöarna).

- Tittar man på spelarna individuellt och deras klubbtillhörighet är det på förhand en ganska jämn match. Jag tycker vi gjorde en väldigt bra match på Ullevål i våras och det tar med oss. Det var en hel del bra delar som jag tycker att vi kan ta med oss. Det är en på förhand en jämn match och det viktiga är vad vi ska göra när vi väl är ute på planen. Det är inte så viktigt vad Lasse eller någon annan säger. Det är faktiskt i morgon när vi ska spela som det avgörs. Jag hoppas att vi kan göra en bra match i morgon igen, säger Andersson.

Publicerad 2019-09-07 kl 13:44
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå