Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
26v

Granqvist hotades efter orden om skandalspelaren: "Fick höra av mig till deras ledning"

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se Sveriges bästa chans mot Peru i spelaren ovan.

GÖTEBORG. Andreas Granqvist tyckte att Paolo Guerrero skulle stängas av om han åkt fast för doping.
Då fick han hot och tvingades be om ursäkt.
- Jag hörde av mig till deras ledning, säger han.

Inför Sveriges match mot Peru pratade Andreas Granqvist om Paolo Guerrero borde få spela VM eller inte. Guerrero stängdes av i ett år efter att ha testats positivt för en substans som finns i kokain. Men när turen kom till den högsta domstolen i Schweiz beslutade man sig för att skjuta på beslutet till att all fakta i målet granskats ytterligare en gång vilket betyder att anfallaren får spela. 

- Kokain ska väl gå som doping och två års avstängning så jag vet inte hur han klarade att ta sig tillbaka. Det är väl tråkigt om han nu har testats positivt och att han har haft otillåten produkt i sig och att han då ändå får spela. Jag vet inte hur det har gått till, sa Granqvist.

- Jag kan tycka att om man har åkt dit så har man. Sedan om det är prestationsökande vill jag inte uttala mig om. Men det är otillåtet.

Borde han vara avstängd från VM?
- Ja det kan jag tycka. Om han har åkt dit för det så borde han vara avstängd. Absolut. Det var väl en målvakt i allsvenskan som åkte dit för det. Så han borde varit avstängd kan jag tycka.

Efter citaten gick Granqvist ut på sin Instagram och skrev att han menade att idrottsmän som använder olagliga ämnen inte bör konkurrera, och att Guerrero inte har förbjudits i onödan och är berättigad att spela. 

Nu berättar Sveriges lagkapten att han fått utstå hot och att han hört av sig till Perus landslag.

-  Jag hade hört av mig till deras ledning för jag blir besviken när jag blir felciterad och när rubriksättarna tar bort ord och inte tar med hela meningen. Då ville jag klargöra vad jag hade sagt och vad jag stod för, säger Granqvist.

- Vi pratade inte personligen och det var inga hard feelings. Artikeln är bra men rubriken är inte bra för det är ett om som fattas. Det är ju om han hade åkt dit, men nu har han ju blivit friad så då har han ju inte tagit det, och då är han ju friad och då tycker jag att han ska spela fotboll. Det var inga bekymmer. Men det är inte roligt när jag ska behöva stå och svara i sociala medier och få hot och sådant.

Fick du hot?
- Jag vill bara släppa det nu. Det är utrett. Inga hard feelings över huvud taget. Nu fokuserar vi på fotbollen och ser fram emot VM.

Publicerad 2018-06-09 kl 22:37
Annons
Annons
Annons