POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
1v

Granqvist hyllar nytänkande Mellberg: "Väldigt stor nörd - kanske man inte trodde när han spelade"

Foto: Bildbyrån

STOCKHOLM. Olof Mellberg har lett Helsingborg längre bort från den allsvenska bottenstriden.
Nu får den nye tränaren beröm av lagkaptenen Andreas Granqvist.
- Han är väldigt analytisk och en väldigt stor fotbollsnörd, säger "Granen" till Fotbollskanalen.

I början av september tog Olof Mellberg över Helsingborgs IF. Sedan dess har Skåne-laget spelat fem matcher, vilka har resulterat i två segrar och tre förluster. Nu har HIF sju poäng ner till kval med tre omgångar kvar att spela.

- Det har varit helt okej sedan Olof kom in. Vi har fått lite marginal ner till kvalplatsen. Det känns som att vi har ett bra läge för att hålla oss kvar i allsvenskan, säger lagkaptenen Andreas Granqvist.

Vad säger du Olofs första tid?
- Det har känts bra. Han är väldigt analytisk, en väldigt stor fotbollsnörd. Det kanske man inte trodde när han var spelare. Men han är väldigt analytisk och har koll på motståndarna och hur vi ska spela. Det känns väldigt bra. Jag kan tänka mig att om han får en hel försäsong hos oss så kommer det se väldigt bra ut nästa säsong.

- Han är otroligt duktig på att analysera vår kvalitet och våra roller i laget. Alla vet exakt hur de ska agera defensivt och offensivt. Sen är allt väldigt anpassat till motståndaren, han går igenom motståndaren ett antal matcher och hittar deras styrkor och svagheter, och så försöker vi utnyttja det. Han har gjort ett bra intryck.

Mellbergs sätt att vara och tänka som tränare är en ny erfarenhet för 34-årige Granqvist.

- Jag tycker det är intressant. Det är lite av ett nytänk för mig, jag har inte jobbat riktigt på det här sättet tidigare. Det känns lite nytt och spännande.

Olof Mellberg har en lång och framgångsrik spelarkarriär bakom sig. Bland annat har han över 100 A-landskamper på meritlistan. Tidigare har han tränat Brommapojkarna och danska Fremad Amager.

Publicerad 2019-10-08 kl 09:54
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå