Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
2v

Granqvist inför EM-kvallottningen: "Brukar alltid få tuffaste möjliga lottningen..."

Foto: Bildbyrån.

Sverige lottas i dag in i EM-kvalet.
Då hoppas Andreas Granqvist på lätt motstånd. 
- Vi brukar alltid få tuffast möjliga motstånd, så allt som är lättare vore bra, säger landslagskaptenen till Fotbollskanalen. 

Sverige besegrade, under förra samlingen, Turkiet med 1-0 och Ryssland med 2-0, vilket innebar att landslaget säkrade gruppsegern i Nations League. Blågult fick därmed en extra chans att bli kvalificerat för EM 2020, då landslaget, vid misslyckande i det vanliga EM-kvalet, får spela play off våren 2020 för att bli klart för EM. 

I dag får Blågult, som är i den andra av sex seedningsgrupper, följa lottningen till EM-kvalet, klockan 12.00 i Dublin med spänning. Landslagskaptenen Andreas Granqvist hoppas förstås på en bra lottning. 

- Jag kommer nog att följa det hemma. Det ska bli kul att få gruppen och se vilka vi ska möta nästa vår när det drar igång igen. Det ska bli spännande, samtidigt som det är skönt att vi gjorde jobbet efter VM och nu slipper två toppseedade lag. Förhoppningsvis blir det lite enklare nu om vi får en bra lott till EM, säger han till Fotbollskanalen. 

Granqvist har relativt bra koll på seedningsgrupperna, men har inte en "drömgrupp" i tankarna som han hoppas på inför lottningen. 

- Jag har inte koll på alla grupper, men jag såg att Tyskland åkte ner, så det är skönt att inte få dem. Jag vet ungefär vilka lag som är i pott ett, men sedan har jag ganska dålig koll längre ner, men det är klart att jag har koll på ettan, säger han. 

Landslagskaptenen är heller inte orolig för en tuff grupp, vilket det skulle kunna bli med exempelvis Frankrike från första seedningsgruppen och Serbien från tredje potten. 

- Jag har varit med så länge nu och vi får alltid tuffaste möjliga lottningen, så allt som är lättare än det är positivt. Vi hade Frankrike och Holland i VM-kvalet och fick sedan Italien, så vi vet däremot att vi kan slå de bästa lagen, men vi får hoppas på att vi har lottningen på vår sida, säger han. 

Är du nervös?
- Nej, jag brukar inte vara nervös över lottningar. Det är först när domaren blåser i pipan i sådana fall.

Kvalspelet börjar i mars nästa år och håller på till slutet av november. Ett potentiellt playoff för Sverige spelas i mars 2020.

Läs mer om förutsättningarna och se hela lottningen från sändningsstart klockan 11.45 och med "lottningsstart" klockan 12.00 till EM-kvalet HÄR.

Publicerad 2018-12-02 kl 07:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons