POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE
11å

Granqvist nobbade FCK:s jättebud: "Holland mer utvecklande"

Andreas Granqvist valde Groningen i somras.
Trots ett jättebud från FC Köpenhamn – plus den danska skattefördelen.
- Holland var ett bättre steg för mig, säger han till fotbollskanalen.se.

I våras gick Andraes Granqvist hem till Helsingborg när speltiden i Wigan blev begränsad, allt för att ta en EM-plats. Efter att det var avklarat handlade det om att hitta en ny klubb ute i Europa, och det blev holländska Groningen.

Ligadebuten i helgen klarade han av och utsågs till veckans spelare i Voetbal International.

Den förre HIF-spelaren som sitter på en stol i Stockholms Stadions innandöme iförd landslagets träningsställ är oerhört nöjd med klubbvalet.

- Det känns kanonbra, det är en rolig fotboll i Holland och tränaren vill att mittbacken ska ha boll mycket och styra spelet. Det passar mig och dessutom hamnar man ofta i en mot en läge och det är lärorikt, säger han.

Granqvist är hemma i Sverige och laddar med blågult inför lördagens VM-kval mot Albanien. Han berättar att Groningen inte var enda intresserade klubben utan att även FC Köpenhamn som jagade mittbackar i somras ville ha honom.

Den danska storklubben kom med ett mäktigt bud och har ju som alltid hjälp av den låga danska skatten.

- FCK var klart intresserat men jag kände Holland var ett bättre steg för mig. Jag vill utvecklas för att förhoppningsvis kunna ta ett steg till om några år. Skandinavien hade känts som att flytta hem och det ville jag inte, säger han.

I landslaget har han hittills fått begränsat med speltid, och i samband med senaste landskampen mot Frankrike blev han till och med passerad av blixtinkallade Max von Schlebrügge.

- Man är aldrig glad när man inte får spela, och när en mittback skulle in är det klart att jag hoppades. Men jag kan inte göra mer än att försöka prestera max på träningarna här och i klubblaget, sedan är det upp till förbundskaptenen, säger han.

Var du inte förbannad? - Jag gör mitt bästa men de kände väl att Max var rätt där.

Andreas Granqvist sätter visst hopp till ett skifte till 3-5-2, att det ska ge fler möjligheter till spel i landslaget.

- Nu när det är tre mittbackar på plan så är det en plats till att slåss om. Samtidigt har jag aldrig spelat med det systemet, man är ju van vid 4-4-2.

- Vi får se framöver vad som händer, kan bara prestera max och hoppas.

Publicerad 2008-09-04 kl 00:22
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå