POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE (HERR)
2v

Granqvist om Cetinkayas uttalanden och Andersson i Guldbollen-juryn: "Speciell situation för Janne"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se en intervju med Granqvist i spelaren ovan.

STOCKHOLM. Hasan Cetinkaya sågade nyligen landslaget och Janne Andersson.
Då var situationen runt lagkaptenen Andreas Granqvist en sak som agenten tog upp.
- Det bryr inte jag mig så mycket om, säger "Granen" till Fotbollskanalen.

När Hasan Cetinkaya, som företräder landslagsstjärnor som Victor Nilsson Lindelöf, Emil Forsberg och Robin Olsen, nyligen uttalade sig för Aftonbladet om det svenska herrlandslaget var han bland annat starkt kritisk till att Andreas Granqvist vann Guldbollen 2017, i konkurrens med just Forsberg. Cetinkaya menar att det var de tre förbundsrepresentanterna i juryn, däribland förbundskaptenen Janne Andersson, som ratade Forsberg. Agenten tycker att Forsberg behandlats fel av SvFF.

Janne Andersson själv säger att han inte tycker om att det delas ut individuella priser - och den blågula lagkaptenen Andreas Granqvist förstår att situationen när förbundskaptenen ska välja ut en spelare bland sina egna är komplicerad.

- Det är klart att det är en speciell situation för honom, att han ska vara tränare och bedöma sina egna spelare. Det är ett beslut som Janne får ta tillsammans med förbundet, vad de tycker är rätt för honom i framtiden, säger Granqvist på en fråga om Andersson borde sitta i juryn.

I den nämnda intervjun med Hasan Cetinkaya fick också just "Granen" ta emot en salva av agenten. Cetinkaya sa bland annat:

- Om Emil Forsberg hade fortsatt vara den blyga innebandykillen från Norrland hade han aldrig varit där han är. I Sverige ska alla vara och agera på samma sätt. Victor (Nilsson Lindelöf) ska inte synas, Victor ska vara i skymundan, Victor ska inte vara den stora stjärnan. Vi lyfter upp ”Granen” istället, vi ger honom bindeln och Guldbollen och alla straffar och gör honom till landsfader. Det är Sverige, så funkar det. Men är det rättvist? I grund och botten är det ändå en sak som inte går att komma ifrån: Victor, Emil och Robin är spelare som är på helt andra nivåer jämfört med alla andra i landslaget, både spelare och ledare. De är uppe på en helt annan nivå fotbollsmässigt, de tjänar helt andra summor pengar, de har en mediebevakning som inte ens går att jämföra.

När Fotbollskanalen frågar Granqvist om hur han reagerade när han läste artikeln är 34-åringen fåordig.

- Jag lägger inte så mycket åsikter i det. Alla har rätt att tycka och tänka vad de vill. Under hela min karriär så har jag inte haft någon åsikt om någon agent och så kommer det fortsätta. Alla har rätt att tycka och tänka vad de vill, säger "Granen".

Granqvist tror inte att intervjun kan påverka stämningen i landslaget.

- Nej, det tror jag inte. Vi har en så pass tajt grupp och har haft under en längre tid. Det påverkar inte över huvud taget. Vi tror på den här gruppen och vi vet vad som krävs för att nå framgång. Det tycker jag vi visat sedan Janne och Peter kom in. Det är inget som förstör den här gruppen.

Han gillar ju inte att du får ta alla straffar, att du vunnit Guldbollen och att du blivit en "landsfader". Vad tänker du om det?
- Som sagt, det är hans åsikt. Det bryr inte jag mig så mycket om. Det viktiga för mig är vad jag själv och de närmaste, Janne och lagkamraterna, tycker. Vad en agent tycker om mig har jag inte så mycket att säga om.

Publicerad 2019-10-07 kl 20:19
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå