Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Granqvist om förvandlingen: "Var för passiv tidigare"

Foto: Scanpix

Mikael Antonsson och Andreas Granqvist.

Andreas Granqvist tappade platsen i landslaget under VM-kvalet.
Nu är mittbacken tillbaka - och är stark.
- Tidigare fick jag inte ut vad jag ville i landslaget, säger han till fotbollskanalen.se.

När Sverige slog Färöarna i juni 2013 startade Andreas Granqvist som mittback men blev utvisad. Efter det tappade han sin plats i startelvan.
Istället spelade Per Nilsson och Mikael Antonsson de sista sex matcherna.

- Jag kände att jag inte fick ut vad jag ville i landslaget så jag bestämde mig för att spela mer mitt eget spel, säger Andreas Granqvist.

- Inte lätt att ta över eftre Mellberg som gjort det så bra i svensk fotboll under längre tid men jag försöker att vara den ledaren på planen som jag är i klubblaget. Jag känner att fått det förtroendet och det har känts bra de här matcherna och vi ska fortsätta att spela det spelet.

Vad är skillnaden?

- Innan har jag varit för passiv, istället för att gå upp mot deras nummer tio så har jag droppat av. Mitt eget spel är att vara väldigt aggressiv och inte falla av och det är den tyoen av spel och när jag har bollen ska jag kliva fram och våga utmana deras mttfältare. Det känns bättre, har ett annat självförtroende i landslaget.

Hur kunde du underordna dig så många år?

- Det är klart när man är ny och kommer in så försöker man anpassa sig till hur landslaget spelar och nu försöker jag hitta en mix av det spelet jag har i klubblaget och det i landslaget. Det tycker jag vi ändrat när vi spelar nytt spelsystem och det är mer likt klubblagsfotbollen och då är det lättare.

Måste ha varit tungt att åka hem och ha fått kritik och så har man inte spelat det spel man kan och vill?

- Kritik hör till och det jag kan påverka det försöker jag påverka. Det är den egna känslan som är viktig och det var många matcher där jag inte var nöjd för jag inte kunde prestera det spelat jag visat upp i klubblaget. Inför det här kvalet har jag bestämt mig för att spela det spel jag kan och bara köra på det spel jag spelar varje vecka.

- Det har fungerat bra och det är något att bygga vidare på. Vi har tagit två poäng mot två toppkandidater i gruppen och det är positivt.

Du säger att när man är ny får man anpassa sig, men du har ju varit med länge och var i EM-truppen 2008. Tog många år att gå från ny till att våga?

- Jag var med i ganska många år men det var på bänken och på läktaren. Det var inför EM som jag fick mycket speltid och kände i vissa matcher att jag inte fick ut vad jag ville. Inför det här kvalet känner jag mig mer avslappnad och har mer självförtreonde.

- Vi har haft ett bra snack hela tiden och försöker hitta en balans mellan mitt spel och landslagets spel men landslagets spel är mer likt hur vi spelar i klubblaget. Då är det lättare att prestera.

Vad har flytten till Ryssland betytt?

- Jag kände att jag utvecklades redan i Italien och fått ett uppsving i Ryssland och fått förtreonde där jag är kapten och vi spelar Europa League och möter bra motstånd och jag känner mig i riktigt bra form.

Pratade du något med ryssarna, Capello var besviken?

- Han är alltid besviken när de inte vinner, vi förväntade oss att de skulle vara mindre offensiva, men så som matchen blev får vi vara nöjda med oavgjort även om vi inför ville vinna den.

Publicerad 2014-10-11 kl 09:42
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons